Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nečakaná návšteva? Nenechajte sa zaskočiť

1_caprese salad_mala.jpg
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Galbani

BRATISLAVA 28. augusta (Mňamky-Recepty.sk) – Leto je so svojimi dlhými teplými večermi ideálne na posedenia s priateľmi. Je to čas grilovačiek, opekačiek a piknikov v tráve. Vítané sú nečakané návštevy, ktoré dotvárajú pravú atmosféru leta. Vymyslieť rýchle a svieže občerstvenie, ktoré sa ideálne hodí na túto príležitosť, preverí schopnosť improvizácie v kuchyni každého z nás. Čo ponúknuť nečakanej návšteve a pritom použiť len základné suroviny, ktoré nájdete v chladničke alebo komore?

Talianska gastronómia ponúka inšpiráciu pre každodenné varenie. Dôraz kladie na využívanie kvalitných surovín a jednoduché kombinácie. Talianske jedlá preto nie je potrebné zbytočne dochucovať. Staviť môžete na šalát caprese, ktorý je svieži a chutný. Pôvod tohto šalátu je z talianskeho ostrova Capri a všetky jeho ingrediencie sú vo farbách talianskej vlajky.  Na prípravu antipasti v podobe šalátu caprese vám postačia len paradajky, mozzarella, olivový olej, trocha korenia a bazalka, ktorá podčiarkne jeho taliansku chuť.

2_204.caprese agli asparagi_mala.jpg
Foto: Galbani

Keď sa nechceme obmedziť len na klasické caprese, môžeme pripraviť napríklad cestovinový šalát, ktorý je nenáročný na prípravu a hotový je za pár minút.  Všetky jeho ingrediencie sa nájdu v každej domácnosti a keď do jeho prípravy zapojíte aj svojich hostí, malé občerstvenie je hneď na stole.

Ingrediencie:

150 g balenie Mozzarelly Galbani Mini

250 g cestovín (ideálne mušličky)

200 g cherry paradajok

2 veľké papriky

Vetvička tymianu

Čerstvá bazalka

Olivový olej

Balsamico

Soľ

Korenie

Pripraviť doma chutnú bruschettu nie je tiež nič nemožné. Ideálne sa hodí ako malé občerstvenie k večernému posedeniu s priateľmi. Stačí ak máte doma chlieb alebo bagetu, ktorú krátko osmažíte na olivovom oleji, obložíte pokrájanými cherry paradajkami s bazalkou. Osolíte a okoreníte podľa chuti a navrch poukladáte plátky mozzarelly Galbani. Pred podávaním ešte buschettu pokvapkajte olivovým olejom a dozdobte lístkami čerstvej bazalky.

3_chrumkava bruscheta_galbani website recipes 10.jpg
Foto: Galbani

Možností ako urobiť chutné bruschetty je veľa a niekedy sa líšia naozaj len v detailoch. Ďalšou možnosťou je urobiť hrianky, na ktoré potrebujete chlieb, ktorý nasucho v trúbe opečiete z oboch strán. Na vrch natrite pokrájané paradajky, až kým nepustia šťavu. Posypte oreganom a nakoniec poukladajte nadrobno nakrájanú mozzarellu. Lahodnejšiu chuť bruschetty dosiahnete, keď ju pokvapkáte extra panenským olivovým olejom.

Viac inšpirácií z Talianska nájdete na stránke galbani.sk, vyskúšať môžete napríklad aj pizzu alebo jednohubky.

Inzercia

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.