- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Cuketový slaný koláč
Cuketový slaný koláč
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Tajomstvo úspechu tohto koláča spočíva v pikantnej klobáse, čím ostrejšiu klobásu použijete, tým fajnovejší bude výsledok…
Suroviny
- 500g cuketa
- 2-3 paradajky
- 1 cibuľa
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 1 nožička ostrej klobásy
- 2 lyžice oleja
- 3 vajcia
- 100g tvrdý syr
- 100-150g múka hladká
- 50g ovsené vločky
- 1 prášok do pečiva
- soľ, mleté čierne korenie, rasca, bylinky
Postup prípravy
1. Krok
Ako prvé si nakrájame klobásku na malé kocky a na troche oleja ju osmažíme.
2. Krok
Cuketu si postrúhame na hrubšie, ak je mladá aj so šupou, cibuľu nakrájame na drobno, cesnak pretlačíme, paradajky sparíme horúcou vodou, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky, syr nastrúhame, bylinky, petržlenovú vňať, oregáno nasekáme, pridáme vajcia, vychladnutú, opečenú klobásu aj s výpekom, ovsené vločky, všetky koreniny a asi 100g múky. Zamiešame a necháme asi 20 minút odstáť.
3. Krok
Cuketa si pustí šťavu, takže zmes je trochu riedka zahustíme ju trochou múky v ktorej rozmiešame prášok do pečiva, prípadne ešte dosypeme ovsené vločky. Výsledné cesto by nemalo byť ani moc riedke, ani moc husté.
4. Krok
Vylejeme na zapekaciu misku a pečieme na 180°C asi 40-45 minút, podľa veľkosti.
5. Krok
Test špajdlou v tomto prípade nepomáha pretože výsledný koláč je vlhký, po 30-tich minútach prikryjeme papierom na pečenie aby nebol zvrchu až moc pripečený.
6. Krok
Keď už je zvrchu krásne zlatý, posypeme ho ešte trochou syra a dáme zapiecť.
7. Krok
Podávame teplý ale aj studený, samotný alebo s cesnakovým dresingom (kyslá smotana alebo jogurt, pretlačený cesnak, soľ, čierne mleté korenie)
Priemerné hodnotenie receptu
(4.8 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
30803 videní