- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Babičkine perníčky – veľmi starý recept
Babičkine perníčky – veľmi starý recept
- Kusov: 60
- Porcií: 60
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 250 g medu
- 250 g hnedého cukru
- 100 g masla alebo Hery
- 1 bal perníkového korenia
- nastrúhaná kôra z jedného citróna
- 500 g hladkej múky
- 2 lyžice kakaa
- 2 vajcia
- 2 lyžice kakaa
- 12 g sódy bikarbóny
- 2 cl višňového likéru (alebo rumu)
Postup prípravy
1. Krok
Zahrejte med a cukor. Za stáleho miešania pridajte maslo, citrónovú kôru, a korenie.. Odstráňte z tepla a nechajte mierne vychladnúť.
2. Krok
Postupne zmiešajte zmes medu a cukru s múkou a kakaom a dobre premiešajte. Zľahka vmieste vajíčka , rum alebo likér v ktorom si rozmiešame sódu..tom
3. Krok
Cesto mieste rýchlo kým je teplé, ako bude cesto chladnúť bude sa vám horšie miesiť..Zabaľte ho do fólie a nechajte na noc alebo najlepšie na 24 hodín v chladničke odpočívať.
4. Krok
Potom ho na na trochu pomúčenej pracovnej doske (môžete použiť aj práškový cukor na podsypanie vyvaľkajte tak 3 - 5 mm..Záleží od toho či chcete perníky zliepať alebo len zdobiť..
5. Krok
Ukladáme ich na plech vyložený s papierom na pečenie a pečieme pri 180°C 15 - 20 minút..Nepečieme veľmi do tmava lebo budú horké..
6. Krok
Po upečení necháme úplne vychladnúť , a potom buď to odložíme do uzatvárateľnej nádoby , alebo plníme resp..zliepame džemom, alebo ozdobujeme bielkovým snehom..
Priemerné hodnotenie receptu
(2.7 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8284 videní