- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Krupicová torta s ovocím
Krupicová torta s ovocím
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 260 ml vody
- 260 g polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 100 ml oleja
- 1 lyžička jedlej sódy
- 2 lyžičky octu
- 150 g práškového cukru
- Na krém:
- 40 g krupice
- 500 ml šťavy z bobúľ (Môže byť aj pyré)
- 1 želatínový prášok
- 75 g cukru
Postup prípravy
1. Krok
Do misky si dáme najskôr tekuté prísady..Vodu, ocot a olej.
2. Krok
Potom k tekutým prísadám pridáme preosiatu múku, jedlú sódu, kakao a cukor. Všetko spolu premiešame metličkou, nie však dlho..
3. Krok
Tortovú formu priemer 26 si vymastíme a vysypeme múkou..Dáme do nej cesto.. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 35 - 40 minút..prekontrólujeme špáradlom.
4. Krok
Na prípravu želatínového krému použijeme akúkoľvek ovocnú šťavu..(džús, alebo môžeme použiť pyré z čerstvého ovocia.)
5. Krok
Dáme si variť 400 ml džúsu a podľa potreby cukor.. keď sa varí zavaríme doň krupicu ..Uvaríme hustú kašu..Šťavu ktorá nám zostala 100 ml použijeme na želatínu..necháme želatínu v nej napučať potom ju mierne zahrejeme a pridáme ku krupici..
6. Krok
Do tortovej formy v ktorej máme piškótu si po bokoch dáme celofán, alebo papier na pečenie pre lepšiu manipuláciu ..
7. Krok
Krupicový krém si dáme do mixéra a vymixujeme do hladka..Potom vzniknutú hmotu nalejeme na piškótu do formy.Takto odložíme do chladničky najlepšie na pár hodín zatuhnúť..
8. Krok
Tortu dozdobíme podľa fantázie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1396 videní