- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Pestrá roláda
Pestrá roláda
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 6 vajec
- 7 lyžíc práškového cukru
- 60 ml oleja
- 60 ml mlieka
- 1 lyžica kakaa
- 5 lyžíc horúcej vody
- 6 lyžíc polohrubej múky
- Krémy:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice cukru
- 200 g mascarpone
- 100 g mletých maslových sušienok
- 100 g mliečnej čokolády
- 50 g tmavej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
najskôr si v horúcej vode vymiešame kakao..Vyšľaháme bielka s polovičným cukrom do snehu..Zvlášť vyšľaháme žĺtka s druhou polovicou cukru pridáme olej,mlieko..Potom vmiešame múku a premiešame..nakoniec zľahka vmiešame bielkový sneh..
2. Krok
Cesto rozdelíme na dve časti..Nalejeme žlté cesto na plech vyložený s papierom na pečenie (25 x 35) a potom cik cak prelejeme hnedým cestom..
3. Krok
Piškótu pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C..Hneď pri vložení plechu teplotu znížime na 180°C a pečieme podľa rúry 15 - 20 minút..Upečenú piškótu preklopíme na utierku ktorú si posypeme práškovým cukrom, stiahneme papier na pečenie a roládu skrútime a necháme takto vychladnúť..
4. Krok
Najskôr si vyšľaháme šľahačku..potom zvlášť mascarpone s cukrom..Potom k mascarpone pridajte šľahačku a spolu premiešajte.Krém rozdelíme na 2 časti.
5. Krok
Do jednej časti vmiešajte mleté sušienky, a do druhej pridajte rozpustenú mliečnu čokoládu ktorú si ale nechajte vychladnúť..
6. Krok
Rozbaľte roládu..Najskôr naneste sušienkovú plnku, a potom čokoládovú.. z každej si trochu nechajte na ozdobu.Z horkej čokolády nastrúhajte a posypte čokoládovú plnku , môžete použiť aj hobliny..Roládu zviňte..
7. Krok
Povrch potriete krémom ktorý ste si ušetrili a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny zatuhnúť a zachladiť..Taktiež môžete minúť krémy a vrch len potrieť alebo ozdobiť vyšľahanou šľahačkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
970 videní