- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Jahodová krtkova torta
Jahodová krtkova torta
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 150 g tmavej čokolády
- 125 g masla
- 4 vajcia
- štipka soli
- 120 g práškového cukru
- 80 g polohrubej múky
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- Plnka:
- 600 ml smotany na šľahanie
- 2 balenia stužovača šľahačky
- 1 lyžica práškového cukru
- 100 g strúhanej čokolády alebo čokoládových vločiek
- 500 g jahôd
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si tortovú formu odopínaciu 26 priemer..Na dno dáme papier na pečenie..
2. Krok
Oddelíme si bielká od žĺtkov..Bielká vyšaháme najskôr so štipkou soli, a potom pridáme cukor a ušľaháme tuhý sneh.
3. Krok
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s maslom..Žĺtka vyšľaháme a pridáme k ním vychladnutú rozpustenú čokoládovú hmotu.
4. Krok
Predhrejeme si rúru na 180°C..Múku zmiešame s práškom do pečiva a so škrobom a potom preosejeme k cestu..Nakoniec vmiešame bielká zľahka zhora na dol stierkou.
5. Krok
Cesto vylejeme do formy a vložíme do predhriatej rúry.Pečieme cca 25 minút.
6. Krok
po upečení necháme korpus vychladnúť a vyberieme asi 5 mm od dna piškótu a 1 cm od okrajov..Piškótu ktorú sme lyžicou vydlabali potom rozmrvíme.
7. Krok
Šľahačku vyšľaháme so stužovačmi, osladíme ju práškovým cukrom a pridáme aj kúsky čokolády..Jahody opláchneme a osušíme..zbavíme ich zelených lístkov podľa veľkostí ich poprekrajujeme a poukladáme na dno vydlabaného korpusu.
8. Krok
Na jahody nanesieme šľahačkový krém do kopčeka , a kopček obsypeme omrvinkami z korpusu..
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1894 videní