- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Sicílske cannoli
Sicílske cannoli
- Kusov: 20
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Cesto:
- 1,5 šálky hladkej múky (225 g)
- 1,5 lyžice práškového cukru
- 1 lyžička mletej škorice (môžete dať kakao, alebo kávu)
- štipka soli
- 1 vajce
- 50 g masla
- 65 ml bieleho vína
- 1 - 2 lyžice vody
- olej
- Plnka:
- 500 g ricotty alebo tvarohu
- 250 g práškového cukru
- 50 g čoko lupienkov kvapiek alebo nastrúhanej čokolády
- 50 g kandizovaného pomaranča
Postup prípravy
1. Krok
V miske si zmiešame múku, cukor, štipku soli a škoricu..Maslo nakrájame na kúsky a premiešame s múkou..pridáme žĺtkom a vymiesime hladké cesto..V prípade potreby pridáme studenú vodu alebo biele víno..Cesto zmiesime do gule a necháme v chlade 1 - 2 hodiny.
2. Krok
Plnku pripravíme vyšľahaním tvarohu s cukrom, pridáme kandizovaný pomaranč a čokoládové kúsky..
3. Krok
Cesto vyvaľkáme na 2 mm a pizza kolieskom nakrájame na štvorce 10 x 10 cm..Budeme potrebovať kovové rúrky (na šamróny) cesto navinieme na kovový valček a spojíme protiľahlé cípy..potrieme vyšľahaným bielkom.
4. Krok
Potom ich smažíme na rozpálenom oleji do zlatista..Položíme na papierový obrúsok a necháme siaknuť prebytočný tuk..opatrne rúrky vyvlečieme a necháme úplne vychladnúť..pred podávaním naplníme tvarohovou plnkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1626 videní