- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Od vás
- Šošovicovi prívarok
Šošovicovi prívarok
Večer namočím šošovicu. Premytú šošovicu dám do hrnca , pridám 2 bobkové listy , 3 strúčiky pretlačený cesnák , mleté čierné korenie. Nechám variť.
Keď je šošovica mäkká pridám soľ , BOSORKU príchuťou do jedál a zahustím šľahačkovou smotanou a hladkou múkou.
Nakoniec dochutím octom.
Plnená fašírka
Asi 1 kg mleté mäso , 1 cibuľa , 6 stručikou cesnák , soľ , mleté čierné korenie , 2 staršie rožky , 1 dcl mlieka , 2 vajíčka , strúhanka , olej , 3-4 vajíčka uvarené na tvrdo.
Postup:
Rožky nakrájam , dám ich do misky a zalejem mliekom. Pridám 2 vajíčka , mleté mäso , najemno nakrájanu cibuľu , soľ , korenie a pretlačený cesnák.
Všetko dobré premiešam , dosku posypem strúhankou a zmes rovnomerne rozložím. Na to poukladám natvrdo uvarené vajíčka. Rukami vytvarujem valec-fašírku.
Pekáč potriem olejom posypem strúhankou a fašírku uložím na pekáč. Vrch fašírky potriem rozšľahaným vajíčkom.
Podlejem trchov vody prikryjem a pečiem na 200 stup. asi 40 min. Potom odkryjem a nechám zapiesť asi 15-20 min.
Ešte som zabudla že do mäsovej zmesy treba pridať 2 poliev. lyžice hladkú múku.