Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Koko Čoko

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Koko a oko.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
mymilicake.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min
Koko coko.jpg
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 170 g masla
  • 140 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 190 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžica kyslej smotany
  • Kokosové guľky:
  • 150 g tvarohu
  • 130 g kokosu
  • 100 g práškového cukru
  • citrónová šťava
  • Plnka:
  • 800 ml mlieka
  • 3 vanilkové pudingy
  • 130 g cukru
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 100 g čokolády na varenie
  • 100 g masla
  • Ganache:
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 100 g čokolády na varenie
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • kokosové vločky na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravte kokosové guľky (odporúča sa pripraviť si guľôčky deň predtým, pretože sa vyrába veľa malých guľôčok a všetko trvá, kým sa vytvarujú). Zmiešajte všetky ingrediencie a vytvarujte guľky veľkosti orieška. Množstvo kokosu sa môže líšiť v závislosti od druhu tvarohu a suchosti kokosu. Tvarované guľky skladujte v chladničke.

2. Krok

Trochu oddelíme od celkového množstva mlieka a zmiešame s práškovým pudingom a cukrom do jednotnej zmesi bez hrudiek. Zvyšok mlieka zohrejeme v hrnci. Puding uvaríme v rozohriatom mlieku za stáleho miešania, kým nezhustne. Odstavíme z plameňa a zakryjeme potravinovou fóliou. Po 5 minútach pridáme do pudingu nalámanú čokoládu a miešame, kým sa všetka čokoláda nerozpustí. Znovu zakryte potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť. Keď je zmes vychladnutá, pridáme maslo izbovej teploty a všetko dobre vyšľaháme.

3. Krok

Pripravte si formu s rozmermi 34 × 24 cm, dno vymastite a vysypte múkou. Rúru vyhrejte na 180 ° C.

4. Krok

Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a po jednom pridávame vajce (každé vajce dobre zašľaháme do zmesi masla a cukru, potom pridáme nasledujúce).

5. Krok

Pridajte preosiatu múku a prášok do pečiva. Zmes rozdelíme na 2 časti (svetlá časť + 2 polievkové lyžice). Do menšej časti pridajte lyžicu kyslej smotany a 1 lyžicu preosiateho kakaa. Najskôr na plech dáme svetlú časť a zarovnajte ju, potom tmavú časť . Na ňu rozložte guličky z kokosu po celom plechu. Kokosové guľky poukladajte do rovnomerných radov s požadovaným odstupom, zľahka ich vtlačte do cesta.

6. Krok

Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 ° C asi na 20 minút (teplotu a čas pečenia prispôsobte svojej rúre) .

7. Krok

Ganache: V malom hrnci so sladkou smotanou roztopte čokolády za stáleho miešania pri miernej teplote.

8. Krok

Plnku natrieme na upečenú a vychladnutú piškótu.. Dáme do chladničky aspoň na 15 minút . Potom prelejeme polevou ktorú vyhladíme. Všetko posypeme kokosovými vločkami.

9. Krok

Dáme zachladiť , potom nakrájame na porcie...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1712 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.