- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Kečup – Majka
Kečup – Majka
- Kusov: 3 l
- Čas Prípravy: 3:0 hod
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 2kg paradajky
- 700 g jablká
- 500 g cibulu
- 3-4 ks kápia
- 2-3 ks feferony
- 10 zrnká čirne korenie
- 10 zrnká nové korenie
- 1 celá škorica
- 5 ks bobkový list
- 5 ks klinčekov
- 200 g cukor
- 2 PL soľ
- 1 1/2 dcl ocot
Postup prípravy
1. Krok
Všetky suroviny dobre umyjeme. Paradajky,cibulu ,jablká a kápiu , feferóny pokrájame na štvrťky a do gázy zabalíme korenie, škoricu, klinčeky a bobkový list zavesíme na ucho hrnca , aby sme ho pred mixovaním nemuseli loviť - takto všetko za občasného miešania dáme rozvariť . Cca 1 hod.
2. Krok
potom horuce rozmixujeme, prepasírujeme a šťavu vrátime späť do hrnca pridáme pridáme cukor, soľ, a ocot privediem do varu povaríme cca 30 min. potom horúce nalievame do fliaš patetne uzavrieme a dáme do deky - až do druhého dňa takto uvarený kečup vydrží aj viacej rokov u nás nie všetko sa skonzumuje .
3. Krok
Poznámka: kečup používam aj na prípravu polievok, omáčok, do mäsa na špagety, ale aj do plnenej papriky .
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
7 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
32523 videní