Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

1 cesto – 10 druhov koláčikov

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
1 cesto 10 kolacikov.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
kochkino.de
  • Kusov: 500
  • Porcií: 500
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 8min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Základné cesto:
  • 1,25 kg hladkej múky
  • 8 žĺtkov
  • 1 lyžička zarovná soli
  • 450 g práškového cukru
  • 4 vanilkové cukre
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 750 g masla izbovej teploty
  • Na vylepšenie:
  • 1 lyžica mletých mandlí
  • 1 lyžica mletých lieskových orieškov
  • 1 lyžica kakaa
  • ak pridáte oriešky , a mandle alebo kakao pridajte 1 lyžicu mlieka
  • Ďalej potrebujete:
  • džem podľa chuti
  • čokoládová poleva
  • farebný posyp
  • práškový cukor
  • škoricový cukor
  • 2 bielky
  • kokos
  • celé mandle
  • celé lieskové oriešky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Aby bolo možné všetko zmiešať a miesiť rovnomerne a čo najľahšie s týmto obrovským množstvom prísad, najskôr sa zmieša múka, prášok do pečiva a soľ. Prášok do pečiva by mal byť rovnomerne rozložený!

2. Krok

Vo veľkej mise vymiešajte mäkké maslo s cukrom a vanilkovým cukrom alebo do krémova. Potom pridáme žĺtky a celé to dobre premiešame. A potom sa pridá múčna zmes a zamiesi sa. Ľahšie sa mi zdá, ak je to celé nahrubo premiesené drevenou lyžičkou. Potom už len premiesime rukami.

3. Krok

Keď sa všetko dobre spojí, cesto sa rozdelí na 2 polovice. Jedna polovica zostáva klasickým maslovým cestom na sušienky a je na štvrtiny. Túto polovicu cesta potrebujeme na 4 recepty na sušienky.

4. Krok

Druhú polovicu rozdelíme na tretiny. Jedna tretina je zmiesená s mletými lieskovými orechmi, druhá s mletými mandľami a tretia s kakaom.

5. Krok

Keď je toto všetko hotové, časti cesta by sa mali zabaliť do potravinovej fólie dať do chladničky najmenej na 2 hodiny. Cesto môžete pripraviť aj deň vopred a na druhý deň ho upiecť.

6. Krok

1 : Klasické vykrajované sušienky (z maslového cesta na sušienky ) Cesto sa vyvaľká, vykrajujú sa sušienky ukladajú na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečú sa pri teplote 180 ° C asi 8 minút do zlatista. Po vychladnutí ich môžeme ozdobiť polevou z práškového cukru a vody alebo citrónovej šťavy, alebo poliať čokoládovou polevou a ozdobiť farebným posypom.

7. Krok

2: Linecké sušienky (z cesta na maslové sušienky ) Cesto sa vyvaľká, vykrojí a sušienky sa poukladajú na plech vystlaný papierom na pečenie. Pri teplote 180 ° C sa sušienky potom pečú asi 8 minút, dozlatista. Po vychladnutí sa potom zliepajú marhuľovým alebo malinovým džemom a zvrchu sa poprášia práškovým cukrom.

8. Krok

3: Škoricové hviezdy (z maslového cesta ) Cesto je vyvaľkané, vykrajujeme hviezdy a ukladáme ich na plech vyložený s papierom na pečenie. Potom ich potrieme vyšľahaným bielkom a posypeme škoricovým cukrom. Pečieme teplote 180 ° C asi 8 minút, kým nie sú zlatohnedé.

9. Krok

4 : Anjelské oči (z maslového cesta ) Cesto sa tvaruje do guľôčok veľkosti orecha a kladie sa na plech vystlaný papierom na pečenie. Rukoväťou drevenej varešky sa potom do guličiek vtlačia malé priehlbiny. Pečieme pri teplote 180 ° C po dobu 5-8 minút. Po vychladnutí ich poprášime práškovým cukrom a naplníme malinovým džemom. Tip: Ak sú priehlbiny počas pečenia príliš ploché, ihneď po upečení ich opatrne zatlačte opäť drevenou rúčkou.

10. Krok

5: Krehké srdiečka (z lieskovcového cesta ktoré je rozdelené na 2 polovice) Cesto sa vyvaľká, vykrajujú sa srdiečka sa ukladajú na plech vystlaný papierom na pečenie.. Pečieme pri teplote 180 ° C asi 8 minút, kým nie sú zlatohnedé. Po vychladnutí je polovica zo srdiečka namočená do čokoládovej polevy a posypaná nasekanými lieskovcami.

11. Krok

6 : Orechové dukátiky (z 2. polovice lieskovcového cesta ) Cesto sa vyvaľká, vykroja sa kolieska a ukladajú sa na plech vystlaný papierom na pečenie. pečieme ich pri teplote 180 ° C asi 8 minút, kým nie sú zlatohnedé. Po vychladnutí na nich urobíme v strede bodku s rozpustenej tmavej čokolády do ktorej osadíme polovicu orecha.

12. Krok

7 : Kokosové guľky (z mandľového cesta, ktoré sa tiež rozdelí na 2 časti) Z cesta sa vytvarujú guľky veľkosti orecha, ktoré sa potom potrú s trochou vaječného bielka a potom sa obalia v kokose.. Potom sa dajú na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme ich pri teplote 180 ° C asi 8 minút. Po vychladnutí sú potom ozdobené bielou čokoládovou polevou a blanšírovanými mandľami.

13. Krok

8 : Čerešňové sušienky (z druhej polovice mandľového cesta.) Cesto je vyvaľkané, vykrajujeme koláčiky a poukladáme ich na vystlaný papierom na pečenie. Pečieme ich pri teplote 180 ° C do zlatista asi 8 minút. Po vychladnutí sa polejú polevou z práškového cukru, ružového potravinárskeho farbiva a citrónovej šťavy a do stredu osadíme kandizovanú čerešňu..

14. Krok

9: Škoricové sušienky (z čokoládového cesta, aj toto je rozdelené na 2 polovice) Cesto sa vyvaľká, vykrajujeme sušienky sa ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. 1 bielok sa rozšľahá vidličkou a pridáme k nemu ½ čajovej lyžičky škorice. koláčiky sa natrú bielkom a posypú kryštálovým cukrom. Pečieme ich pri teplote 180 ° C do zlatista asi 8 minút.

15. Krok

10: Čokoládové tyčinky (z 2. polovice čokoládového cesta) Zvyšok cesta sa vyšúľa do šúľanca hrubého ako prst a rozdelí sa na kúsky dlhé asi 4 - 6 cm. Ukladáme ich na plech vyložený s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 ° asi 8 minút. Po vychladnutí ich potom polievame tmavo-bielou čokoládovou polevou a ozdobíme podľa vkusu.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

8 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14080 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.