- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- 1 cesto – 10 druhov koláčikov
1 cesto – 10 druhov koláčikov
- Kusov: 500
- Porcií: 500
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 8min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Základné cesto:
- 1,25 kg hladkej múky
- 8 žĺtkov
- 1 lyžička zarovná soli
- 450 g práškového cukru
- 4 vanilkové cukre
- 3 lyžičky prášku do pečiva
- 750 g masla izbovej teploty
- Na vylepšenie:
- 1 lyžica mletých mandlí
- 1 lyžica mletých lieskových orieškov
- 1 lyžica kakaa
- ak pridáte oriešky , a mandle alebo kakao pridajte 1 lyžicu mlieka
- Ďalej potrebujete:
- džem podľa chuti
- čokoládová poleva
- farebný posyp
- práškový cukor
- škoricový cukor
- 2 bielky
- kokos
- celé mandle
- celé lieskové oriešky
Postup prípravy
1. Krok
Aby bolo možné všetko zmiešať a miesiť rovnomerne a čo najľahšie s týmto obrovským množstvom prísad, najskôr sa zmieša múka, prášok do pečiva a soľ. Prášok do pečiva by mal byť rovnomerne rozložený!
2. Krok
Vo veľkej mise vymiešajte mäkké maslo s cukrom a vanilkovým cukrom alebo do krémova. Potom pridáme žĺtky a celé to dobre premiešame. A potom sa pridá múčna zmes a zamiesi sa. Ľahšie sa mi zdá, ak je to celé nahrubo premiesené drevenou lyžičkou. Potom už len premiesime rukami.
3. Krok
Keď sa všetko dobre spojí, cesto sa rozdelí na 2 polovice. Jedna polovica zostáva klasickým maslovým cestom na sušienky a je na štvrtiny. Túto polovicu cesta potrebujeme na 4 recepty na sušienky.
4. Krok
Druhú polovicu rozdelíme na tretiny. Jedna tretina je zmiesená s mletými lieskovými orechmi, druhá s mletými mandľami a tretia s kakaom.
5. Krok
Keď je toto všetko hotové, časti cesta by sa mali zabaliť do potravinovej fólie dať do chladničky najmenej na 2 hodiny. Cesto môžete pripraviť aj deň vopred a na druhý deň ho upiecť.
6. Krok
1 : Klasické vykrajované sušienky (z maslového cesta na sušienky ) Cesto sa vyvaľká, vykrajujú sa sušienky ukladajú na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečú sa pri teplote 180 ° C asi 8 minút do zlatista. Po vychladnutí ich môžeme ozdobiť polevou z práškového cukru a vody alebo citrónovej šťavy, alebo poliať čokoládovou polevou a ozdobiť farebným posypom.
7. Krok
2: Linecké sušienky (z cesta na maslové sušienky ) Cesto sa vyvaľká, vykrojí a sušienky sa poukladajú na plech vystlaný papierom na pečenie. Pri teplote 180 ° C sa sušienky potom pečú asi 8 minút, dozlatista. Po vychladnutí sa potom zliepajú marhuľovým alebo malinovým džemom a zvrchu sa poprášia práškovým cukrom.
8. Krok
3: Škoricové hviezdy (z maslového cesta ) Cesto je vyvaľkané, vykrajujeme hviezdy a ukladáme ich na plech vyložený s papierom na pečenie. Potom ich potrieme vyšľahaným bielkom a posypeme škoricovým cukrom. Pečieme teplote 180 ° C asi 8 minút, kým nie sú zlatohnedé.
9. Krok
4 : Anjelské oči (z maslového cesta ) Cesto sa tvaruje do guľôčok veľkosti orecha a kladie sa na plech vystlaný papierom na pečenie. Rukoväťou drevenej varešky sa potom do guličiek vtlačia malé priehlbiny. Pečieme pri teplote 180 ° C po dobu 5-8 minút. Po vychladnutí ich poprášime práškovým cukrom a naplníme malinovým džemom. Tip: Ak sú priehlbiny počas pečenia príliš ploché, ihneď po upečení ich opatrne zatlačte opäť drevenou rúčkou.
10. Krok
5: Krehké srdiečka (z lieskovcového cesta ktoré je rozdelené na 2 polovice) Cesto sa vyvaľká, vykrajujú sa srdiečka sa ukladajú na plech vystlaný papierom na pečenie.. Pečieme pri teplote 180 ° C asi 8 minút, kým nie sú zlatohnedé. Po vychladnutí je polovica zo srdiečka namočená do čokoládovej polevy a posypaná nasekanými lieskovcami.
11. Krok
6 : Orechové dukátiky (z 2. polovice lieskovcového cesta ) Cesto sa vyvaľká, vykroja sa kolieska a ukladajú sa na plech vystlaný papierom na pečenie. pečieme ich pri teplote 180 ° C asi 8 minút, kým nie sú zlatohnedé. Po vychladnutí na nich urobíme v strede bodku s rozpustenej tmavej čokolády do ktorej osadíme polovicu orecha.
12. Krok
7 : Kokosové guľky (z mandľového cesta, ktoré sa tiež rozdelí na 2 časti) Z cesta sa vytvarujú guľky veľkosti orecha, ktoré sa potom potrú s trochou vaječného bielka a potom sa obalia v kokose.. Potom sa dajú na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme ich pri teplote 180 ° C asi 8 minút. Po vychladnutí sú potom ozdobené bielou čokoládovou polevou a blanšírovanými mandľami.
13. Krok
8 : Čerešňové sušienky (z druhej polovice mandľového cesta.) Cesto je vyvaľkané, vykrajujeme koláčiky a poukladáme ich na vystlaný papierom na pečenie. Pečieme ich pri teplote 180 ° C do zlatista asi 8 minút. Po vychladnutí sa polejú polevou z práškového cukru, ružového potravinárskeho farbiva a citrónovej šťavy a do stredu osadíme kandizovanú čerešňu..
14. Krok
9: Škoricové sušienky (z čokoládového cesta, aj toto je rozdelené na 2 polovice) Cesto sa vyvaľká, vykrajujeme sušienky sa ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. 1 bielok sa rozšľahá vidličkou a pridáme k nemu ½ čajovej lyžičky škorice. koláčiky sa natrú bielkom a posypú kryštálovým cukrom. Pečieme ich pri teplote 180 ° C do zlatista asi 8 minút.
15. Krok
10: Čokoládové tyčinky (z 2. polovice čokoládového cesta) Zvyšok cesta sa vyšúľa do šúľanca hrubého ako prst a rozdelí sa na kúsky dlhé asi 4 - 6 cm. Ukladáme ich na plech vyložený s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 ° asi 8 minút. Po vychladnutí ich potom polievame tmavo-bielou čokoládovou polevou a ozdobíme podľa vkusu.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
8 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14080 videní