Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Roláda Slonie Oko

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rolada slonie oko.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
jekinkapric.blogspot.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Žltá roláda:
  • 5 vajec
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • marhuľový džem
  • Tmavá roláda:
  • 7 bielkov
  • 7 lyžíc práškového cukru
  • 3 žĺtky
  • 10 lyžíc mletých vlašských orechov
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • Plnka:
  • 4 žĺtka
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 150 g čokolády na varenie
  • 100 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyhrejte rúru na 180°C. Piškóty sa pečú v plechu s rozmermi 30 x 40 alebo o niečo menšom, ak chcete, aby bola roláda hrubšia.

2. Krok

Najskôr si pripravíme žltú piškótu: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, kým sa cukor nerozpustí, potom vmiešame . Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry. 8-10 min Upečenú piškótu vyberte, opatrne odlepte z papiera a jemne zviňte do rolády.

3. Krok

Tmavá piškóta: Oddeľte bielká od žĺtkov tak, že si bielky dáte do misky, v ktorej budete miešať piškótu, a žĺtky ihneď oddelíte - tri vložte do pohára (sú potrebné na tmavú piškótu) a 4 dáme do kovovej misky.. Vmiešajte z bielkov tuhý sneh, pridajte cukor a miešajte, kým sa neroztopí, potom pomaly po jednom pridávajte vaječné žĺtky. Pomocou kuchynského robota opatrne vmiešame vlašské orechy zmiešané s múkou a práškom do pečiva. Nalejeme na plech vyložený s papierom na pečenie, pečieme 10 minút (pozor, aby sa nespálila, mala by mierne stmavnúť), opatrne stiahneme papier a zabalíme do rolády.

4. Krok

Plnka: Vajcia, žĺtky, cukor a vanilkový cukor dobre premiešajte a misku za stáleho miešania dajte nad paru. Nad parou plnka začne hustnúť, asi za desať minút pridáme čokoládu nalámanú na kocky a nasekané a zmäknuté maslo a miešame, aby sa všetko roztopilo a spojilo, potom odstavíme.. Piškótu natrite teplou plnkou, aby sa lepšie rozotierala, pretože pri ochladení stuhne.. Trochu z plnky si odložte aj na potretie rolády zvonku. Žltú piškótu veľkoryso natrieme marhuľovým džemom a zrolujeme. Tmavú piškótu natrieme plnkou, potom na jej začiatok dáme stočenú žltú roládu a spolu ich zrolujeme do jednej rolády. Vrch potrieme opäť plnkou a posypeme mletými orechmi. Odložíme do chladničky aby všetko dobre vytuhlo.

5. Krok

Potom nakrájame na plátky...

reklama:
Slonovo oko 1.jpg
1.bp.blogspot.com

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1345 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.