- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - hydina
 - Plnené morčacie prsia
 
Plnené morčacie prsia
          - Kusov: 1
 - Porcií: 4
 - Čas Prípravy: 30min
 - Varenie: 1:30 hod
 - Hotové Za: 2:0 hod
 
Suroviny
- 1 kg morčacích pŕs
 - 200 g diétnej salámy alebo šunky
 - 100 g tvrdého syra na plátky
 - 100 g syra Niva
 - 3 vetvičky bazalky
 - olej
 - soľ a mleté čierne korenie
 - Omáčka:
 - 2 vetvičky bazalky
 - 200 g majonézy
 - 2 lyžičky octu
 - cukor a soľ podľa chuti
 
Postup prípravy
1. Krok
Morčacie prsia umyte, osušte, položte na pracovnú plochu a držte nôž rovnobežne s ním, urobte hlboký pozdĺžny rez v každom prsníku a nedosahujte protiľahlý okraj 1,5 cm. Filé otvorte ako knihu, vložte medzi dve vrstvy fólie a jemne naklepte na tenko. Snažíme sa ich vyklepať tak, aby sme získali štvorec so stranami 25 - 30 cm. Dochutíme soľou a korením.
2. Krok
Salámu a syr nakrájané na tenké plátky poukladáme po celej ploche mäsa. Nivu nakrájame na malé kocky alebo ju nastrúhame na hrubom strúhadle a rozsypeme po povrchu.. takisto bazalku nasekáme a navrstvíme...
3. Krok
Mäso zvinieme do rolády a pevne zviažeme špagátom..
4. Krok
Dáme na vymastený plech a pečieme v rúre predhriatej na 170 ° C 1 hodinu 30 minút, za občasného podlievania šťavou ktorú mäso pustilo alebo vývarom.
5. Krok
Omáčku pripravíme vymiešaním všetkých ingrediencií.. potom ju dáme do chladničky zachladiť..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3518 videní