- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Rýchle bravčové rezne
Rýchle bravčové rezne
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 500 g bravčového mäsa (karé, stehno, panenka)
- 80 g hladkej múky
- 1 vajce
- 3 lyžice kyslej smotany
- olej
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Opláchnite mäso, osušte papierovými utierkami. Potom nakrájame na tenké plátky s hrúbkou najviac 1 cm. Celkovo sa získa 4-5 plátkov. Plátky bravčového mäsa zakryte potravinárskou fóliou a jemne ich naklepte.. Každý kúsok osoľte a okoreňte.
2. Krok
Potom zalejte bravčové mäso s kyslou smotanou tak, aby boli plátky smotanou pokryté zo všetkých strán a nechajte marinovať pri izbovej teplote 1 hodinu, a pokiaľ je to možné, aj dlhšie, potom v chladničke. Všeobecne platí, že čím dlhšie je mäso marinované, tým je šťavnatejšie . Dobré je mäso namarinovať deň vopred..
3. Krok
V miske rozšľaháme vajíčko so štipkou soli. Ak je vajíčko malé a vidíte, že to nemusí stačiť na všetko mäso, pridajte ďalšie vajíčko alebo zrieďte 2 lyžicami mlieka.
4. Krok
Na tanier si dáme hladkú múku..
5. Krok
Reznem najskôr dáme do vajíčkovej zmesi.. Potom zo všetkých strán obalíme v múke. Prebytočnú múku pretrepte, aby sa na panvici nespálila. Ak chcete, môžete rezníky znovu namočiť do rozšľahaného vajíčka. Urobil som to takto a môžem vám povedať, že ak rezne ponoríte do vajíčka dvakrát, chutia lepšie.
6. Krok
Na strednom ohni rozohrejeme rastlinný olej na panvici. Poukladáme pripravené mäso a kotlety z oboch strán opekáme asi 4 - 5 minút do zlatista.
7. Krok
Ako príloha sú vhodné varené zemiaky, ryža guľatá Mánya, pohánka, cestoviny a šalát z čerstvej zeleniny. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
938 videní