Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Rýchle bravčové rezne

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Rychle bravcove rezne.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 500 g bravčového mäsa (karé, stehno, panenka)
  • 80 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 3 lyžice kyslej smotany
  • olej
  • soľ a mleté čierne korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Opláchnite mäso, osušte papierovými utierkami. Potom nakrájame na tenké plátky s hrúbkou najviac 1 cm. Celkovo sa získa 4-5 plátkov. Plátky bravčového mäsa zakryte potravinárskou fóliou a jemne ich naklepte.. Každý kúsok osoľte a okoreňte.

2. Krok

Potom zalejte bravčové mäso s kyslou smotanou tak, aby boli plátky smotanou pokryté zo všetkých strán a nechajte marinovať pri izbovej teplote 1 hodinu, a pokiaľ je to možné, aj dlhšie, potom v chladničke. Všeobecne platí, že čím dlhšie je mäso marinované, tým je šťavnatejšie . Dobré je mäso namarinovať deň vopred..

3. Krok

V miske rozšľaháme vajíčko so štipkou soli. Ak je vajíčko malé a vidíte, že to nemusí stačiť na všetko mäso, pridajte ďalšie vajíčko alebo zrieďte 2 lyžicami mlieka.

4. Krok

Na tanier si dáme hladkú múku..

5. Krok

Reznem najskôr dáme do vajíčkovej zmesi.. Potom zo všetkých strán obalíme v múke. Prebytočnú múku pretrepte, aby sa na panvici nespálila. Ak chcete, môžete rezníky znovu namočiť do rozšľahaného vajíčka. Urobil som to takto a môžem vám povedať, že ak rezne ponoríte do vajíčka dvakrát, chutia lepšie.

6. Krok

Na strednom ohni rozohrejeme rastlinný olej na panvici. Poukladáme pripravené mäso a kotlety z oboch strán opekáme asi 4 - 5 minút do zlatista.

7. Krok

Ako príloha sú vhodné varené zemiaky, ryža guľatá Mánya, pohánka, cestoviny a šalát z čerstvej zeleniny. Dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1085 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.