- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Plnené zemiakové člny
Plnené zemiakové člny
- Kusov: 8
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 4 zemiaky
- 2 kápie
- 4 vajcia
- 1 cibuľa
- 40 g masla
- 60 g tvrdého syra
- podľa chuti soľ a mleté čierne korenie
- 4 lyžice mlieka
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme si rúru na 180°C..Očistíme cibuľu .. Zemiaky uvaríme v šupe. Varíme ich 15 - 20 minút podľa veľkosti. Cibuľu a papriku nakrájame na malé kocky.
2. Krok
Na panvicu pridáme maslo a dáme na stredný plameň. Hneď ako sa maslo rozpustí, pridáme cibuľu a papriku. Na miernom ohni dusíme do polomäkka.
3. Krok
Vajcia rozbijeme do misky, pridajte mlieko, soľ a korenie. Nalejte do panvice s cibuľou a paprikou. Za stáleho miešania varechou uvaríme praženicu..
4. Krok
Zemiaky ošúpeme a prekrojíme na polovice. Ak používate mladé zemiaky s tenkou šupkou, možno ich nebudete musieť olúpať. Pomocou lyžice urobte v strede každej polovice zemiaka priehlbinu a vyberte z nej dužinu. Pridajte omeletu so zeleninou. Na vrch pridajte svoje obľúbené korenie a soľ.
5. Krok
V samostatnej miske nastrúhame syr na jemnom strúhadle. Zemiakové člny posypte syrom a vložte ich do rúry vyhriatej na 180°C na 15 minút.
6. Krok
Pred podávaním ozdobte bylinkami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
468 videní