Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Makové slimákové buchtičky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Makove slimakove buchticky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.vkusnyblog.ru
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 1:30 hod
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 1:55 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 sušené droždie
  • 60 ml mlieka
  • 170 g masla
  • 50 g cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžička octu
  • 1 vanilkový cukor
  • 80 g kyslej smotany
  • 420 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky soli
  • plnka:
  • 100 g mletého maku
  • 150 g cukru
  • 2 lyžice masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

príprava cesta: cesta: Dajte do misky droždie a zalejte teplým mliekom (nie teplejším ako 45 stupňov!). Premiešame .

2. Krok

Maslo vyšľaháme s cukrom do krémova. Pridávame po jednom žĺtky, po každom dobre zašľaháme.

3. Krok

Z stáleho šľahania pridajte ocot a vanilkový cukor, po troškách pridajte kyslú smotanu a potom droždie . Postupne pridávame múku a soľ a vypracujeme jemné, nelepivé cesto. Múky môžete potrebovať trochu viac alebo trochu menej, takže dávajte pozor na konzistenciu.

4. Krok

Cesto dáme do misy vymastenej rastlinným olejom, zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme na teplom miesto kysnúť asi na hodinu. Počas tejto doby by malo cesto zväčšiť objem o 1,5-2 krát.

5. Krok

Mletý mak zmiešame s cukrom..

6. Krok

Vykysnuté cesto vyvaľkáme na obdĺžnik so stranami asi 25 * 45 cm. Potrieme zmäknutým maslom a posypeme makovo-cukrovou zmesou.

7. Krok

Začínajúc na širokej strane, stočte do rolády. Nakrájajte na 12 rovnakých častí a vložte do vymastených foriem na muffiny.

8. Krok

Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte ešte podkysnúť 20 minút. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme na zlatista asi 25 minút.

9. Krok

Podávame teplé.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

340 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.