Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Slimáky s pestom genovese

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Slimaky s pestom genovese.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.coolinarika.com
  • Kusov: 25
  • Porcií: 25
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 200 ml bieleho jogurtu
  • 200 ml teplého mlieka
  • 650 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1ú2 lyžičky cukru
  • 1 instantné droždie
  • 80 ml olivového oleja
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • na plnenie:
  • 190 g pesta genovese
  • 80 g tvrdého syra
  • trochu soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Primiešame jogurt a mlieko a mierne zahrejeme, aby boli vlažné.

2. Krok

Do väčšej misy dáme múku, soľ, cukor, instantné droždie a premiešame. Pridáme olej, vajce, vaječný žĺtok, zohriaty jogurt s mliekom a vypracujeme hladké, mierne lepivé cesto.

3. Krok

Nakoniec pridajte trochu múky a tvarujte, aby ste získali guľku.

4. Krok

Veľký plech vyložíme mastným papierom na pečenie.

5. Krok

Vykysnuté cesto krátko premiesime a prenesieme na dobre múkou vysypaný povrch. Vyvaľkáme ho na obdĺžnik.

6. Krok

Natrieme ho pestom, mierne posypeme soľou a mletým čiernym korením, nastrúhame tvrdý syr a zabalíme do rolády.

7. Krok

Nakrájajte kúsky s hrúbkou 3 - 5 cm.

8. Krok

Rolky vložte do plechu na pečenie a nechajte medzi nimi malý priestor. Nechajte ich kysnúť na teplom mieste aspoň 10 minút.

9. Krok

Počas tejto doby predhrejte rúru na 200 ° C. Rolky pečieme 25 - 30 minút

reklama:

Pesto alebo pesto alla genovese je zelená omáčka, ktorej hlavnou zložkou je bazalka.

Pôvod pesta sa umiestňuje do oblasti Ligurie v severnom Taliansku, prídomok genovese má podľa severotalianskeho mesta Janov (Genova).

Názov je odvodený z talianskeho slova pestare = tlcť, mlátiť. Tradičná príprava klasického pesta spočíva v rozdrtení a trení bazalkových listov v mramorovom mažiari drevenou paličkou. Do nich sa ďalej pridáva soľ a cesnak, parmezán a/alebo iný nadrobno strúhaný ovčí syr a piniové oriešky, nakoniec olivový olej. Iný druh, pesto alla siciliana, obsahuje na slnku sušené paradajky.

Podľa klasického receptu z okolia Bologne sa špagety varia a podávajú s niekoľkými nakrájanými zemiakmi.

 

Zdroj Wikipedia

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

371 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.