- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Slimáky s pestom genovese
Slimáky s pestom genovese
- Kusov: 25
- Porcií: 25
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- Cesto:
- 200 ml bieleho jogurtu
- 200 ml teplého mlieka
- 650 g hladkej múky
- 1 lyžička soli
- 1ú2 lyžičky cukru
- 1 instantné droždie
- 80 ml olivového oleja
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- na plnenie:
- 190 g pesta genovese
- 80 g tvrdého syra
- trochu soli
Postup prípravy
1. Krok
Primiešame jogurt a mlieko a mierne zahrejeme, aby boli vlažné.
2. Krok
Do väčšej misy dáme múku, soľ, cukor, instantné droždie a premiešame. Pridáme olej, vajce, vaječný žĺtok, zohriaty jogurt s mliekom a vypracujeme hladké, mierne lepivé cesto.
3. Krok
Nakoniec pridajte trochu múky a tvarujte, aby ste získali guľku.
4. Krok
Veľký plech vyložíme mastným papierom na pečenie.
5. Krok
Vykysnuté cesto krátko premiesime a prenesieme na dobre múkou vysypaný povrch. Vyvaľkáme ho na obdĺžnik.
6. Krok
Natrieme ho pestom, mierne posypeme soľou a mletým čiernym korením, nastrúhame tvrdý syr a zabalíme do rolády.
7. Krok
Nakrájajte kúsky s hrúbkou 3 - 5 cm.
8. Krok
Rolky vložte do plechu na pečenie a nechajte medzi nimi malý priestor. Nechajte ich kysnúť na teplom mieste aspoň 10 minút.
9. Krok
Počas tejto doby predhrejte rúru na 200 ° C. Rolky pečieme 25 - 30 minút
Pesto alebo pesto alla genovese je zelená omáčka, ktorej hlavnou zložkou je bazalka.
Pôvod pesta sa umiestňuje do oblasti Ligurie v severnom Taliansku, prídomok genovese má podľa severotalianskeho mesta Janov (Genova).
Názov je odvodený z talianskeho slova pestare = tlcť, mlátiť. Tradičná príprava klasického pesta spočíva v rozdrtení a trení bazalkových listov v mramorovom mažiari drevenou paličkou. Do nich sa ďalej pridáva soľ a cesnak, parmezán a/alebo iný nadrobno strúhaný ovčí syr a piniové oriešky, nakoniec olivový olej. Iný druh, pesto alla siciliana, obsahuje na slnku sušené paradajky.
Podľa klasického receptu z okolia Bologne sa špagety varia a podávajú s niekoľkými nakrájanými zemiakmi.
Zdroj Wikipedia
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
371 videní