- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nepečené
- Nepečená jahodová torta
Nepečená jahodová torta
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 600 g mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 g masla
- 2 lyžice práškového cukru
- pár lístkov čerstvej mäty
- 18 g plátkovej želatíny
- 500 g jahôd
- 2 lyžice kokosových vločiek
- 150 g maslových sušienok
Postup prípravy
1. Krok
Jahody umyte studenou vodou a odstráňte stopky. Vyberte najkrajšie bobule z celkovej hmotnosti jahôd a odložte ich na ozdobu. Zvyšok bobúľ (200 gramov) použite na plnenie.
2. Krok
Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme napučať.
3. Krok
Sušienky si mixéri rozmrvíme. Maslo rozpustíme v mikrovlnke. Spojte v miske rozdrvené sušienky, kokosové vločky, rozpustené maslo a vymiešajte dohladka.
4. Krok
Výslednú sušienkovú hmotu vložte do odnímateľnej tortovej formy (priemer 20 cm) a dobre ju na dno utlačte.. Formu potom odložíme na 30 minút do chladničky.
5. Krok
Pripravíme si krém.. V miske spojíme krémový syr, cukor a smotanu a na nízkej rýchlosti vyšľaháme dohladka.
6. Krok
Do vzniknutej masy pridáme napučanú želatínu a opäť vyšľaháme.
7. Krok
Pridajte jahody a jemne premiešajte.
8. Krok
Vložte krémovú hmotu na základ zo sušienok a vyrovnajte stierkou. Vložte tvarohový koláč do chladničky najmenej na 4 hodiny, aby stuhol.
9. Krok
Pred podávaním opatrne oddeľte tortu nožom od stien formy a uvoľnite ju..
10. Krok
Tvarohovú tortu ozdobíme odloženými jahodami a lístkami mäty.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
529 videní