- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Oblátková torta
Oblátková torta
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 2:0 hod
- Hotové Za: 2:30 hod
Suroviny
- 200 g masla
- 12 ks tortových oblátok
- 600 g uvareného kondenzovaného mlieka
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte : hotové tortové oblátky, varené kondenzované mlieko a maslo. Ak máte pochybnosti o kvalite kupovaného vareného kondenzovaného mlieka, môžete si kondenzované mlieko variť sami, tak ako to robili naše babičky a mamy. Vložte plechovky s kondenzovaným mliekom do hrnca a varte ich na miernom ohni 2 hodiny. Je lepšie používať maslo s vysokým obsahom tuku. Mám 82%. Maslo a kondenzované mlieko vyberte z chladničky 1 hodinu pred prípravou..
2. Krok
Vložte maslo do hlbokej misy. Pomocou ručného šľahača vyšľaháme do hladka..
3. Krok
Do masla pridáme kondenzované mlieko a spolu vyšľaháme kým sa všetko neprepojí.
4. Krok
Výsledným krémom bohato namažte tortové oblátky.. Boky torty a poslednú oblátku ešte nenatierajte.. Na poslednú oblátku a boky si odložte pár lyžíc krému.
5. Krok
Na poslednú, nie krémom natretú oblátku položte tanier, položte tanier, a ten zaťažte.. U nás je dostať tortové oblátky poväčšine obdĺžnikové , takže môžete urobiť tortu v tomto tvare, alebo potom nakrájate hotový produkt na kocky.. Odložte tortu do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie na noc.
6. Krok
Potom natrieme boky a vrchnú oblátku zvyšným krémom..
7. Krok
Tortu ozdobte podľa vlastnej chuti napríklad strúhanou čokoládou, orechmi, kokosom atď. Môžete použiť aj čerstvé sezónne ovocie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1100 videní