- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Zemiakový podplamenník
Zemiakový podplamenník
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 1:25 hod
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 2 stredne veľké zemiaky
- 25 g droždia
- 2,5 dcl vlažnej vody
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžica soli
- 1 lyžica oleja
- Plnka:
- 4 dcl kyslej smotany
- 200 g tvrdého syra
- 100 g slaniny
- 100 g klobásky
- 3 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 paprika
Postup prípravy
1. Krok
Zemiaky uvaríme v šupe, necháme ochladnúť a potom ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle..
2. Krok
Zohrejeme si vodu aby bola vlažná , rozdrobíme do nej droždie a pridáme cukor.. Počkáme kým droždie naskočí , potom do misy s múkou pridáme kvások , olej, soľ a nastrúhané zemiaky.. vypracujeme hladké a pružné cesto , ktoré necháme na teplom mieste prikryté kysnúť..
3. Krok
Keď nám cesto zdvojnásobí objem, dáme ho na plech ktorý si trochu vytrieme olejom a rukami ho po celom plechu roztiahneme.. Cesto zvrchu popicháme vidličkou a vložíme ho do predhriatej rúry na 180°C kde ho zapečieme 5 - 7 minút.. Potom cesto vyberieme a po celom vrchu rozotrieme kyslú smotanu do ktorej pridáme pretlačený cesnak..
4. Krok
na vrch dáme slaninu , Buď to na tenké plátky, alebo na kocky, klobásku na kolieska, cibuľu na na prúžky a papriku.. vrch posypeme nastrúhaným syrom. a vrátime do rúry ešte na 15 - 20 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2414 videní