Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mandarínková torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mandarinkova torta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
House of Food / Bauer Food Experts KG
  • Kusov: 1
  • Porcií: 16
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 150 g hladkej múky
  • 1/2 balíka prášku do pečiva
  • 50 g + 75 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 150 g studeného masla
  • 2 vajcia
  • tuk a múka na vymastenie formy
  • 6 listov želatíny
  • 2 plechovky mandarínok
  • 250 g jemného tvarohu alebo mascarpone
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 250 g smotany na šľahanie
  • práškový cukor na posypanie.
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, 50 g cukru, vanilkový cukor a štipku soli. Pridajte maslo na kúsky. Vajcia oddelíme a bielky dáme do chladničky. Do zmesi múky pridajte žĺtky. Najprv premiešajte háčikom na cesto potom krátko rukami, aby ste vytvorili hladké krehké cesto.

2. Krok

Dno formy (26 cm) vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rozdelíme na dve časti... 1 polovicu cesta rozvaľkáme na troche múky na veľkosť dna formy. Vložíme na dno formy. Pečte v predhriatej rúre 180 ° C 12–15 minút.

3. Krok

Dno chlaďte asi 10 minút, potom vyberte z formy a nechajte vychladnúť. Vyčistite formy. Formu opäť vymastíme a poprášime múkou. Upečte ďalší korpus zo zvyšku cesta. Ešte teplé rozdelíme na 16 kúskov, hotový koláč potom môžeme neskôr ľahko nakrájať bez toho, aby sme krém vytlačili... Dno necháme vychladnúť.

4. Krok

Želatínu namočte do studenej vody. Mandarínky scedíme, pričom odložíme 3 lyžice šťavy. Na ozdobu si odložte 16 krásnych kúskov mandarínok. Zmiešajte tvaroh, 75 g cukru a citrónovú šťavu. Najprv si vyšľaháme sneh z bielkov, potom vyšľaháme šľahačku a obidve dáme do chladničky.

5. Krok

Nazbieranú mandarínkovú šťavu zohrejte. Želatínu vytlačte a rozpustite v nej. Do želatíny vmiešajte 1–2 polievkové lyžice tvarohového krému, aby mierne vychladla. Potom vmiešajte zvyšok krému. Do krému najskôr primiešame smotanu, potom bielka. vmiešajte aj mandarínky..

6. Krok

Celý korpus opäť vložíme do tortovej formy.. Na korpus rozotrieme tvarohový krém a prikryjeme kúskami z nakrájaného druhého korpusu..viď obrázok.. Tortu chladíme asi 4 hodiny. Posypeme práškovým cukrom a ozdobíme zvyšnými kúskami mandarínok..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1687 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.