- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Zemiakové pagáče
Zemiakové pagáče
- Kusov: 80
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 1:25 hod
Suroviny
- Cesto:
- 1 lyžička cukru
- 30 g droždia
- 1/2 dcl vlažného mlieka
- 2 dcl kyslého mlieka , kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
- 1/2 dcl bieleho vína
- 100 g bravčovej masti
- 1 žĺtok
- 500 g hladkej múky + niečo na dosku
- 1 lyžica soli
- 400 g varených zemiakov šupe
- Na potretie:
- 1 bielok
Postup prípravy
1. Krok
Droždie sa zmieša s cukrom a zalejeme ho vlažným mlieko. Do misy dáme kyslé mlieko, pridajte tuk, žĺtok, múku, soľ, najemno nastrúhané vychladnuté zemiaky , ktoré si predtým uvaríme v šupe ... Pridáme aj naskočený kvások ..
2. Krok
S hnetacím hákom dôkladne cesto premiešajte , potom ho prikryte čistou kuchynskou utierkou a na vlažnom mieste nechajte vykysnúť.. Na ľahko pomúčenej ploche vyvaľkajte na hrúbku prsta, a vykrajovátkom s priemerm 4 cm povykrajujeme pagáčiky , ktoré ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie. Pagáčiky potrieme vyšľahaným bielkom a vložíme do predhriatej rúry na 200 °C kde ich pečieme 25 minút do zlatista.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3534 videní