Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Praclíky s ovčím syrom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pracliky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
hankka.blogspot.com
  • Kusov: 40
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 300 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 150 g bravčovej masti
  • 100 g ovčieho syra
  • 1 žĺtok
  • Na potretie:
  • 1 bielok
  • mak
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múka zmiešaná so soľou sa preoseje na pracovnú plochu , rozmrví sa s tukom a potom sa zmiesi s ovčím syrom ktorý si predtým nastrúhame a žĺtkom. Vyformuje sa do bochníka, zabalí sa do potravinovej fólie a vloží sa na 1 hodinu do chladničky.

2. Krok

Na pomúčenej doske sa cesto vyvaľká na 1/2 cm a vykrajujeme praclíky.. Praclíky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, vrchy potrieme zľahka vyšľahaným bielkom, posypeme makom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C dozlatista 20 až 22 minút.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

331 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.