- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cesto
- Cesto na makovú piškótu
Cesto na makovú piškótu
- Kusov: 1
- Porcií: 1
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 4 vajcia
- 220 g práškového cukru
- 160 ml mlieka
- 80 g masla
- 230 g polohrubej múky
- 3 lyžice celého maku
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Mak najskôr zalejte vriacou vodou a nechajte 15 minút odstáť, potom ho preceďte cez jemné sitko a opláchnite studenou vodou. Počkajte, kým z maku nevytečie všetka voda.
2. Krok
Maslo a mlieko dáme do hrnčeka a spolu zohrejeme nech sa maslo roztopí..
3. Krok
Šľahačom vyšľaháme vajíčka s cukrom. Zapnite šľahač na najvyššie otáčky a vajíčka a cukor rozšľahajte, až kým nebudú nadýchané, husté. Miska na šľahanie musí byť suchá a bez tuku, inak sa vajíčka nevyšľahajú.
4. Krok
K rozšľahaným vajíčkam, striedavo pridávajte preosiatu múku spráškom do pečiva a s vanilkovým cukrom a horúce mlieko s maslom. Skúste ručne metličkou miešať zdola nahor, aby hmota zostala nadýchaná a vzdušná. Môžete pridať viac alebo menej múky, zamerajte sa na konzistenciu cesta. Nemalo by byť príliš husté, ale konzistencia by mala byť ako stredne tekutá kyslá smotana.
5. Krok
Do hotového cesta vmiešame mak. Rýchlo ho vmiešame do cesta len pár pohybmi aby zostalo cesto nadýchané..
6. Krok
Dno delenej tortovej formy prikryte papierom na pečenie .Cesto nalejeme do formy (20 cm) a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 40-50 minút. Nechajte sa viesť rúrou.
7. Krok
Hotovú piškótu vyberte z formy a nechajte vychladnúť.. Takáto piškóta sa po dobrom vychladnutí bude ľahšie krájať a menej drobiť. Dá sa nakrájať na 3-4 vrstvy.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1602 videní