Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krtkova torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krtkova torta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.backmomente.de
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Korpus:
  • 200 g hladkej múky
  • 130 g práškového cukru
  • 125 g mäkkého masla
  • 60 ml mlieka
  • 50 g tmavej strúhanej čokolády
  • 40 g kakaa
  • 4 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • Náplň:
  • 600 g smotany na šľahanie
  • 50 g tmavej strúhanej čokolády
  • 30 g práškového cukru
  • 4 banány
  • 3 stužovače šľahačky
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Dno formy 26 priemer vyložte papierom na pečenie a okraje vymastite. Rúru predhrejeme na 180 ° C

2. Krok

Na čokoládové cesto vyšľaháme maslo a cukor do krémova, postupne pridávame vajíčka a mlieko a miešame. Múku, prášok do pečiva, kakaový prášok a štipku soli zmiešajte a pridajte do vaječnej zmesi. Všetko dobre premiešajte. Vmiešajte tmavú strúhanú čokoládu. Tortové cesto nalejeme do formy a uhladíme. Pečte 25-30 minút. Nezabudnite otestovať špáradlom, či je korpus prepečený.. Vyberte formu z rúry, nechajte piškótu krátko vychladnúť a vyberte ju formy. Nechajte úplne vychladnúť na mriežke.

3. Krok

Teraz si vychladnutú piškótu lyžičkou vydlabeme asi 1 cm hlboko, pričom okraj necháme asi 2 cm . Omrvinky pozbierajte do misy.

4. Krok

Banány ošúpeme, pozdĺžne rozpolíme a potrieme trochou citrónovej šťavy. Tortovú základňu pokryjeme banánmi. Na náplň krátko vyšľaháme smotanu, pridáme stabilizátor smotany, vanilkový cukor a práškový cukor a smotanu vyšľaháme dotuha. Vmiešame nastrúhanú čokoládu. Tortu naplníme krémom tak, aby v strede bola šľahačková kôpka. Rukou opatrne rozmrvíme tortovú posýpku a zľahka stlačíme. Krtkovu tortu vložte do chladničky najmenej na 3 hodiny, kým ju nebudete podávať.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1889 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.