Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Krtkova torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krtkova torta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.backmomente.de
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Korpus:
  • 200 g hladkej múky
  • 130 g práškového cukru
  • 125 g mäkkého masla
  • 60 ml mlieka
  • 50 g tmavej strúhanej čokolády
  • 40 g kakaa
  • 4 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • Náplň:
  • 600 g smotany na šľahanie
  • 50 g tmavej strúhanej čokolády
  • 30 g práškového cukru
  • 4 banány
  • 3 stužovače šľahačky
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Dno formy 26 priemer vyložte papierom na pečenie a okraje vymastite. Rúru predhrejeme na 180 ° C

2. Krok

Na čokoládové cesto vyšľaháme maslo a cukor do krémova, postupne pridávame vajíčka a mlieko a miešame. Múku, prášok do pečiva, kakaový prášok a štipku soli zmiešajte a pridajte do vaječnej zmesi. Všetko dobre premiešajte. Vmiešajte tmavú strúhanú čokoládu. Tortové cesto nalejeme do formy a uhladíme. Pečte 25-30 minút. Nezabudnite otestovať špáradlom, či je korpus prepečený.. Vyberte formu z rúry, nechajte piškótu krátko vychladnúť a vyberte ju formy. Nechajte úplne vychladnúť na mriežke.

3. Krok

Teraz si vychladnutú piškótu lyžičkou vydlabeme asi 1 cm hlboko, pričom okraj necháme asi 2 cm . Omrvinky pozbierajte do misy.

4. Krok

Banány ošúpeme, pozdĺžne rozpolíme a potrieme trochou citrónovej šťavy. Tortovú základňu pokryjeme banánmi. Na náplň krátko vyšľaháme smotanu, pridáme stabilizátor smotany, vanilkový cukor a práškový cukor a smotanu vyšľaháme dotuha. Vmiešame nastrúhanú čokoládu. Tortu naplníme krémom tak, aby v strede bola šľahačková kôpka. Rukou opatrne rozmrvíme tortovú posýpku a zľahka stlačíme. Krtkovu tortu vložte do chladničky najmenej na 3 hodiny, kým ju nebudete podávať.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1923 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.