Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Karfiol v chrumkavom cestíčku

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Karfiol v chrumkavom cesticku.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 500 g karfiolu
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 50 ml vody
  • vajce
  • soľ podľa chuti
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyberte si hustý, biely karfiol so zelenými spodnými listami. Potom bude hotové jedlo zdravšie a aromatickejšie. Karfiol dobre umyte, otraste z neho vodu a rozoberte na súkvetia. Na rovnomernú prípravu všetkých porcií sa odporúča pripraviť kvetenstvo približne rovnakej veľkosti. Dochutíme soľou a premiešame.

2. Krok

Do misky si dáme vajíčko.. Osolíme ho a okoreníme a vyšľaháme metličkou.

3. Krok

do misky pridáme riadne studenú vodu a nasypeme aj preosiatu múku. Spolu vyšľaháme do cestíčka podobnému ako na palacinky.

4. Krok

Vložte kvetenstvo do cesta a premiešajte tak, aby ním bolo úplne pokryté. Karfiol je možné použiť buď čerstvý, alebo trochu blanšírovaný. Karfiol bez tepelného spracovania pred vyprážaním je šťavantý, s miernym chrumkaním a perfektne drží tvar. Blanšírovaný je jemnejší a nemá jasné hranice medzi kvetenstvom a cestom. Ja mám radšej obalený čerstvý...

5. Krok

Nalejte rastlinný olej na vysokú a nie veľmi veľkú panvicu a zahrievajte na strednom ohni. Kvetenstvo jemne namočte do cestíčku a potom ho opatrne vložte do rozpáleného oleja.. Pár minút opekajte do zlatista z oboch strán.

6. Krok

Vypražený karfiol odkladajte na papierovú utierku aby ste ho zbavili prebytočného oleja..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

976 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.