- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Karfiol v chrumkavom cestíčku
Karfiol v chrumkavom cestíčku
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 500 g karfiolu
- 2 lyžice hladkej múky
- 50 ml vody
- vajce
- soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Postup prípravy
1. Krok
Vyberte si hustý, biely karfiol so zelenými spodnými listami. Potom bude hotové jedlo zdravšie a aromatickejšie. Karfiol dobre umyte, otraste z neho vodu a rozoberte na súkvetia. Na rovnomernú prípravu všetkých porcií sa odporúča pripraviť kvetenstvo približne rovnakej veľkosti. Dochutíme soľou a premiešame.
2. Krok
Do misky si dáme vajíčko.. Osolíme ho a okoreníme a vyšľaháme metličkou.
3. Krok
do misky pridáme riadne studenú vodu a nasypeme aj preosiatu múku. Spolu vyšľaháme do cestíčka podobnému ako na palacinky.
4. Krok
Vložte kvetenstvo do cesta a premiešajte tak, aby ním bolo úplne pokryté. Karfiol je možné použiť buď čerstvý, alebo trochu blanšírovaný. Karfiol bez tepelného spracovania pred vyprážaním je šťavantý, s miernym chrumkaním a perfektne drží tvar. Blanšírovaný je jemnejší a nemá jasné hranice medzi kvetenstvom a cestom. Ja mám radšej obalený čerstvý...
5. Krok
Nalejte rastlinný olej na vysokú a nie veľmi veľkú panvicu a zahrievajte na strednom ohni. Kvetenstvo jemne namočte do cestíčku a potom ho opatrne vložte do rozpáleného oleja.. Pár minút opekajte do zlatista z oboch strán.
6. Krok
Vypražený karfiol odkladajte na papierovú utierku aby ste ho zbavili prebytočného oleja..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
976 videní