Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Citrónové crinkles

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Citronove crinkles.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 25
  • Porcií: 25
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 35min
reklama:

Suroviny

  • 540 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 180 g práškového cukru
  • 80 ml citrónovej šťavy
  • 16 g prášku do pečiva
  • 2 vajcia
  • 50 g citrónovej kôry
  • štipka soli
  • Na posypanie
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g hnedého cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mäkké maslo vyšľaháme s cukrom do tuha. Neodporúčam vám znižovať množstvo cukru v recepte .

2. Krok

Pridajte vajíčka, citrónovú šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru. Všetko znova vyšľahajte do hladka. Ako správne spracovať citróny, aby získali šťavu a chuť? Citróny dobre umyte a dôkladne osušte. Nastrúhajte kôru a dávajte pozor, aby ste sa nedotkli ďalšej bielej, horkej vrstvy. Keď z citrónu odstránite všetku kôru, prekrojte ho na polovicu a vytlačte šťavu.

3. Krok

Múku preosejeme s práškom do pečiva a soľou a pridáme do cesta. Najprv pridajte polovicu múky, skontrolujte konzistenciu a potom pridajte zvyšok. Ak je to potrebné, môžete pridať ďalšie 1-2 polievkové lyžice múky .

4. Krok

Vymiesime na homogénne, veľmi mäkké, vláčne cesto. Správne vymiesené cesto sa vám nelepí na ruky, ale je samo o sebe mierne lepkavé. Ľahko sa dá zmiesiť do gule a drží tvar.

5. Krok

Cesto zabaľte do plastového obalu alebo plastového vrecka a dajte do chladničky na 1 hodinu.

6. Krok

Teraz pripravte zmes na obaľovanie. Trstinový cukor a práškový cukor vysypeme do dvoch misiek zvlášť.

7. Krok

Z vychladnutého cesta ručne odštipneme kúsky cesta s hmotnosťou asi 45-50 g a vyformujeme malé rovnaké guľky (ja som urobila 25 koláčikov). Polotovary obaľte zo všetkých strán, najskôr v trstinovom cukre, potom v práškovom cukre. Nie naopak! Ak guličky najskôr obalíte v práškovom cukre, potom sa hnedý cukor už na cesto neprilepí.

8. Krok

Výsledné polotovary položte na plech vystlaný papierom na pečenie Nie je potrebné, aby ste im dali polkruhový tvar - objaví sa sám počas pečenia. Sušienky pečieme v rúre vyhriatej na 180 ° C asi 12 minút.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3041 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.