Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zemiakové placky s baklažánom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Placky s baklazanom.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
menunedeli.ru
  • Kusov: 15
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 1 baklažán
  • 3 zemiaky
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 vajce
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a mleté čierne korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Baklažán umyjeme, nakrájame na malé kocky. Ak má baklažán hrubú šupku, je lepšie ho ošúpať..

2. Krok

Kocky dajte do misky, posypte soľou (0,5 ČL na 1 baklažán) a jemne premiešajte. Nechajte pôsobiť 5 minút. Potom baklažány opláchnite tečúcou vodou a vložte ich do sita aby odtiekli..

3. Krok

Cibuľu nakrájame na malé kocky. Cibuľu preneste do misky mixéra spolu s umytým baklažánom.

4. Krok

Všetko rozmixujeme na hrubú kašu. Suroviny príliš nerozmixujte, nechajte malé kúsky, placky tak budú chutnejšie.

5. Krok

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame: na jemno alebo špeciálne strúhadlom na zemiakové placky.. . Počas strúhania zemiaky pustia šťavu - treba ich vyžmýkať ľahkým stlačením dužiny rukami. Po nastrúhaní musíte zemiaky okamžite zmiešať s inými surovinami, inak stmavnú a hotové placky s baklažánom budú mať škaredú sivú farbu.

6. Krok

Všetky pripravené suroviny si dáme do hlbokej misy . Pridajte kuracie vajce, soľ a korenie podľa chuti, múku a pretlačený cesnak, - všetko dôkladne premiešajte.

7. Krok

Na panvici zohrejte rastlinný olej a pridajte za lyžicu cesta na 1 zemiakovú placku - 1 polievkovú lyžicu cesta. Lyžicou cesto zľahka vtlačíme do panvice a vytvoríme tenkú placku.

8. Krok

Smažte na miernom ohni bez pokrievky do zlatista niekoľko minút z oboch strán (asi 2 minúty). Čím je zemiaková placka tenšia, tým rýchlejšie sa prepečie .

9. Krok

Hotové placky dobre sajú olej, takže po vyprážaní je lepšie ich preniesť na papierovú utierku, aby sa doň časť oleja vpila.

10. Krok

Hotové placky podávajte s kyslou smotanou, bylinkami alebo zeleninovým šalátom.

reklama:

Dranik2.jpg
menunedeli.ru
Dranik4.jpg
menunedeli.ru
Dr65ac1.jpg
menunedeli.ru
Dr3e2c1.jpg
menunedeli.ru
Dr8e141.jpg
menunedeli.ru
Dr0c7c1.jpg
menunedeli.ru
Dr6cb21.jpg
menunedeli.ru

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1106 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.