- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Zemiakové placky s baklažánom
Zemiakové placky s baklažánom
- Kusov: 15
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 1 baklažán
- 3 zemiaky
- 1 menšia cibuľa
- 1 vajce
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica hladkej múky
- 2 lyžice oleja
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Baklažán umyjeme, nakrájame na malé kocky. Ak má baklažán hrubú šupku, je lepšie ho ošúpať..
2. Krok
Kocky dajte do misky, posypte soľou (0,5 ČL na 1 baklažán) a jemne premiešajte. Nechajte pôsobiť 5 minút. Potom baklažány opláchnite tečúcou vodou a vložte ich do sita aby odtiekli..
3. Krok
Cibuľu nakrájame na malé kocky. Cibuľu preneste do misky mixéra spolu s umytým baklažánom.
4. Krok
Všetko rozmixujeme na hrubú kašu. Suroviny príliš nerozmixujte, nechajte malé kúsky, placky tak budú chutnejšie.
5. Krok
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame: na jemno alebo špeciálne strúhadlom na zemiakové placky.. . Počas strúhania zemiaky pustia šťavu - treba ich vyžmýkať ľahkým stlačením dužiny rukami. Po nastrúhaní musíte zemiaky okamžite zmiešať s inými surovinami, inak stmavnú a hotové placky s baklažánom budú mať škaredú sivú farbu.
6. Krok
Všetky pripravené suroviny si dáme do hlbokej misy . Pridajte kuracie vajce, soľ a korenie podľa chuti, múku a pretlačený cesnak, - všetko dôkladne premiešajte.
7. Krok
Na panvici zohrejte rastlinný olej a pridajte za lyžicu cesta na 1 zemiakovú placku - 1 polievkovú lyžicu cesta. Lyžicou cesto zľahka vtlačíme do panvice a vytvoríme tenkú placku.
8. Krok
Smažte na miernom ohni bez pokrievky do zlatista niekoľko minút z oboch strán (asi 2 minúty). Čím je zemiaková placka tenšia, tým rýchlejšie sa prepečie .
9. Krok
Hotové placky dobre sajú olej, takže po vyprážaní je lepšie ich preniesť na papierovú utierku, aby sa doň časť oleja vpila.
10. Krok
Hotové placky podávajte s kyslou smotanou, bylinkami alebo zeleninovým šalátom.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1106 videní