- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Nutellotti
Nutellotti
- Kusov: 20
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- 1 vajce
- 180 g nutely
- 1/2 lyžičky vanilkovej arómy
- 140 g hladkej múky
- Na plnenie:
- 80 g nutely
- 20 g nasekaných lieskových orieškov
Postup prípravy
1. Krok
Vajíčko, nutelu a vanilkovú arómu dáme do plastovej misky a krátko vyšľaháme mixérom, len toľko, aby sa pekne spojili.
2. Krok
Pridajte múku a dobre premiešajte (možno mixérom alebo lyžicou). Cesto preložíme na priehľadnú fóliu, z ktorej vytvarujeme väčší obdĺžnik, aby sa dalo neskôr ľahko rozdeliť na 20 rovnakých častí. Cesto zabalíme do fólie a dáme na cca 20 minút do chladničky.
3. Krok
Cesto rozdeľte nožom na 20 rovnakých kúskov, aby boli všetky rovnako veľké. Ak je to pre vás jednoduchšie, približne rovnaké množstvo cesta môžete odtrhnúť lyžicou a formovať guľky. Z každého kúska cesta teda vytvarujte rukami guľu a poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
4. Krok
Teraz urobte v strede každej gule pomocou rukoväte varešky alebo prsta jamku. Otvor urobte dostatočne veľký, aby sa zmestila dovnútra nutela.
5. Krok
Nutellu vložte do cukrárskeho vrecka, a potom naplňte ňou každý koláčik. Môžete použiť aj lyžicu, do každej dierky dajte trochu nutely, ale s pomocou vrecúška je to jednoduchšie a prehľadnejšie.
6. Krok
Posypte každý koláčik nasekanými praženými lieskovými orieškami navrch nad nutelou.
7. Krok
Vložte Nutellotti do predhriatej rúry na 175°C na 10-12 minút. Dávajte pozor, aby ste ich nevysušili, aby neskôr nestvrdli. Necháme vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
599 videní