Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tiramisu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
2 4.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 200 g Savoyardi piškót
  • 1 dcl kávy
  • 6 lyžíc Amaretta
  • 500 g mascarpone
  • 4 vajcia
  • 6 lyžíc práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Snažte sa to urobiť čo najopatrnejšie, aby sa do bielkov nedostala ani kvapka žĺtka – inak sa nevyšľahajú. Keďže vajcia neprechádzajú tepelnou úpravou, berte tie najčerstvejšie od dôveryhodného človeka..

2. Krok

Začnite šľahať žĺtky šľahačom pri nízkych otáčkach, po častiach do nich pridávajte cukor. Keď je všetok cukor pridaný, zapneme šľahač na maximálny výkon a žĺtky vyšľaháme s cukrom do nadýchanej svetlej hmoty.

3. Krok

Do vyšľahaných žĺtkov pridáme mascarpone. Hmotu vymiešame do hladka. Najprv premiešam lyžicou a potom metličkou.

4. Krok

V inej miske začneme šľahať bielka. Najprv pri nízkych otáčkach, kým sa neobjaví biela pena, potom pri vysokých otáčkach, kým sa nevytvorí hustý sneh.. Či sú bielka dobre vyšľahané, skontrolujete jednoduchým spôsobom - otočte misku. Správne vyšľahané nespadnú, ale zostanú v miske..

5. Krok

Do mascarpone hmoty začnite po častiach pridávať vyšľahané bielká a veľmi opatrne ich premiešajte stierkou (najlepšie silikónovou). Je dôležité, aby proteíny zostali vzdušné - potom bude krém nadýchaný. Po pridaní bielok sa krém stane tekutejším. Ak budete vrstviť ako ja tiramisu na podnose a nie vo forme tak vám radím použiť len polovicu bielok, aby vrstvy držali tvar. Na tiramisu, ktoré sa pripravuje vo forme s bokmi, pridajte všetky bielká..

6. Krok

Vezmite tácku alebo podnos , spodok zľahka namažte krémom, aby sa piškóty nehýbali. Pridajte do kávy alkohol (ak ho používate) a nalejte do taniera. Piškóty ponorte na niekoľko sekúnd do kávy a rozložte v rovnomernej vrstve. Piškóty príliš nenamáčajte – majú štruktúru ako špongia.

7. Krok

Prvú vrstvu sušienok namažte krémom. Na vrch poukladáme ďalšiu vrstvu sušienok, tiež namočených v káve. A znova natrieme krémom. Keď robím tiramisu vo forme , stačia mi dve vrstvy. V prípade Tiramisu na podnose môžete robiť tvar výšku podľa vašich predstáv..

8. Krok

Urobila som tri vrstvy potreté krémom. Boky môžete natrieť krémom. Ja som tak neurobila, zvyšok krému som použila na ozdobenie vrchu. Tiramisu dáme na pár hodín do chladničky.

9. Krok

Vrch tiramisu je tradične posypaný kakaom. Cukrárskym vreckom som vytlačila krém na vrch. Je lepšie to urobiť bezprostredne pred podávaním. Dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

457 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.