- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty od vás z Facebooku
- guláš
- Gulášik z diviačika
Gulášik z diviačika
- 2 kg diviačieho pliecka
- slaninka
- cibuľa
- cesnak 6 strúčikov
- 2 ks papriky – zelená červená
- soľ
- celé čierne korenie
- nové korenie
- bobkový list
- 2 ks bobuľky jalovca
- 1 pl majoránky
- 1 čl rasce
- 2 pl mletej papriky
- čili podľa potreby
- horčica plnotučná 2 pl
- 2 pl rajčinový pretlak
- 2 dcl kvalitného červeného vína
- 2 ks bujón bio hovädzí
- Masť olej
- 6 stredne veľkých zemiakov.
Na masti a oleji 1/2 urestuješ cibuľu slaninku a polovičku nasekaného cesnaku.
Potom pridať mäso, ktoré sa marinovalo 2 dni v troche z každého použitého korenia a trochou oleja.
Orestovať a potom zaliať vínom a vývarom z kostí, pridať všetky ostatné ingrediencie a dusiť cca 2 hodiny, po dvoch hodinách by mal mať guláš tú správnu konzistenciu.
Potom dosoliť, pridať všetky koreniny, rozpučený zostatok cesnaku skrátka dochutiť.
Potom ešte dovariť asi pol hodinku. Dobrú chuť.
Autor Receptu :
Mailiv Arobmič
Najčítanejšie za 24 hodín
Dátum 8. februára 2022
K téme guláš