Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chrumkavé pečené dobroty…

Chrumkave pecene dobroty....jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Slavka Ivančíková

Suroviny:

500g polohrubá múka

200ml teplé mlieko

10g sušené droždie

1 lyžica soli

100ml olej

100ml teplá voda/podľa potreby a hustoty cesta/

125g masla

1 vajíčko na potieranie

himalájska soľ

čierny kmín…/podľa chuti/

Postup: V 200ml teplého mlieka rozpustíme 10g sušeného droždia. Do 500g polohrubej múky pridáme 1 lyžicu soli, mlieko s rozpusteným droždím, olej a teplú vodu / vodu podľa hustoty cesta/.Vypracujeme cesto ktoré sa nebude lepiť / nemusí vykysnúť/. Cesto rozdelíme na 35 kúskov. Každý kúsok vyvaľkáme, natrieme kúskom masla, a poukladáme na seba po 7 kúskov. Vznikne nám 5 dielov. Každý diel rozvaľkáme a povykrajujeme podľa chuti / slimáky, rožteky…/, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme himalájskou soľou, čiernym kmínom/podľa chuti/ a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C asi 20 minút /podľa potreby pečieme do zlatohneda/. Dobrú chuť.

Autor receptu :

Slavka Ivančíková

Najčítanejšie za 24 hodín

Dátum 8. februára 2022
K téme

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.