- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- pagáče
- Škvarkovníky
Škvarkovníky
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 2:30 hod
Jednoduchšia a rýchlejšia príprava oškvarkových pagáčikov…
Suroviny
- 800g múka hladká
- 250g oškvarky mleté
- 200ml kyslá smotana
- 1 kocka droždie
- 100ml mlieko
- 1ČL cukor
- 1ČL korenie mleté čierne
- 1ČL soľ
- 1 veľká lyžica bravčovej masti alebo 3PL oleja
- 1 vajce
- vajce na potretie
Postup prípravy
1. Krok
zarobíme si kvások - do pohára dáme vlažné mlieko, lyžičku cukru a kocku kvasníc.
2. Krok
do misky preosejeme múku, pridáme soľ, korenie, masť alebo olej, kyslú smotanu, vajce, kvások a zarobíme cesto
3. Krok
cesto rozvaľkáme asi na veľkosť plechu a rozotrieme naň polovicu pomletých oškvarkov, dôkladne premiesime a prikryté necháme oddýchnúť 30 minút. Potom znovu rozvaľkáme, natrieme druhú polovicu oškvarkov, cesto preložíme sprava doľava a zhora nadol a prikryté necháme oddýchnuť 30 minút.
4. Krok
cesto preložíme na pečiaci papier a rozvaľkáme ho na veľkosť plechu, spolu s papierom ho prenesieme na plech a až tam pomocou radielka nakrájame cesto na kocky ľubovoľnej veľkosti
5. Krok
plech prikryjeme a necháme ešte kysnúť 30 minút, potom potrieme rozšľahaným vajíčkom, môžeme posypať kmínom, ľanom...
6. Krok
pečieme na 200°C asi 20 minút
Priemerné hodnotenie receptu
(4.3 / 5)
21 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
49492 videní