Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Talianske Bomboloni

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Sisky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Valika Bitarová
  • Kusov: 20
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 15 g čerstvé droždie
  • 500 g hladkej múky + na podsypanie
  • 60 g krupicového cukru + na obaľovanie
  • 10 g soli
  • citrónová kôra z polovice citróna
  • 4 vajcia
  • 125 g masla
  • olej na vyprážanie
  • Vanilkový krém:
  • 500 ml mlieka
  • 1 vanilkový lusk
  • 125 g cukru
  • 6 žĺtkov
  • 80 g hladkej múky
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • Karamelový krém:
  • 230 g cukru ( 200 g na karamel 30 g do žĺtkov)
  • 500 ml mlieka
  • 6 žĺtkov
  • 90 g hladkej múky
  • 200 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Droždie rozmiešajte v 150g vody. Do misy preosejte múku, pridajte cukor, soľ, citrónovú kôru, vajcia a droždie aj s vodou. V robote s hnetacím hákom vypracujte hladké cesto – hneťte, kým sa nezačne formovať do gule a nezačne sa oddeľovať od stien misy (zhruba 8 minút). Pokiaľ cesto ani po 8 minútach nedrží pohromade, prisypte trochu múky. Po častiach (po cca 25g) zapracujte maslo. Akonáhle je zapracované, hneťte cesto na vysokej rýchlosti až do okamihu, keď je krásne lesklé a veľmi pružné.

2. Krok

Misu s cestom zakryte potravinárskou fóliou a nechajte kysnúť pri izbovej teplote, aby zdvojnásobilo objem (60–90 minút). Potom cesto premieste, znova ho zakryte potravinárskou fóliou a nechajte kysnúť do druhého dňa v chladničke.

3. Krok

Z papiera na pečenie si vystrihnite 20 štvorcov, rozložte ich na plech a veľa ich posypte múkou. Cesto rozdeľte na 20 rovnakých kúskov (po cca 50g). Na pomúčenej doske z nich vyformujte guličky a rozložte ich na pripravené papierové štvorce. Guľôčky pomúčte, zakryte fóliou a nechajte kysnúť, aby zdvojnásobili objem (približne 3–4 hodiny).

4. Krok

V panvici rozohrejte veľa oleja na 180 °C. Šišky pomocou papiera na pečenie opatrne preklopte do oleja a smažte ich 2 minúty z každej strany. Šišky zbavte prebytočného oleja na papierovej utierke a ešte horúce ich obaľte v cukre. Zmes krupicového a práškového cukru. Nechajte ich vychladnúť a naplňte.

5. Krok

Vanilkový krém: Mlieko vlejte do hrnca, pridajte vanilkové semienka aj struk a priveďte do varu.

6. Krok

V miske prešľahajte cukor so žĺtkami, preosejte k nim múku a opäť prešľahajte.

7. Krok

Akonáhle mlieko začne vrieť, prilejte ho tenkým pramienkom za stáleho šľahania k prešľahaným žĺtkom. Potom zmes prelejte späť do hrnca a za stáleho miešania varte na miernom ohni do zhustnutia (asi 5 minút). Krém pretrite cez sitko do misky, pritlačte naň fóliu a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Dajte do chladničky, najlepšie cez noc.

8. Krok

Smotanu vyšľahajte dotuha a pomocou metličky ju potom premiešajte s vychladeným krémom. Presuňte do cukrárskeho vrecka a šišky naplňte krémom.

9. Krok

Karamelový krém: V rajnici nechajte na miernom ohni bez miešania skaramelizovať 200g cukru. Akonáhle karamel získa zlatohnedú farbu, stiahnite ho z ohňa a prilejte mlieko. Hrniec vráťte na oheň a za občasného miešania varte na miernom ohni do rozpustenia.

10. Krok

V miske prešľahajte žĺtky so zvyšným cukrom a potom k nim preosejte hladkú múku a opäť prešľahajte.

11. Krok

Akonáhle je karamel rozpustený a mlieko začne vrieť, prelejte ho tenkým pramienkom za stáleho šľahania k prešľahaným žĺtkom. Zmes prelejte späť do hrnca a za stáleho miešania varte na miernom ohni do zhustnutia (asi 5 minút). Krém pretrite cez sitko do misky, pritlačte naň potravinársku fóliu, dajte vychladnúť do chladničky (do druhého dňa).

12. Krok

Smotanu vyšľahajte dotuha a pomocou metličky premiešajte s vychladeným krémom. Preložte do cukrárskeho vrecka a plňte šišky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

637 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.