Langoše
- Kusov: 15
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 2:0 hod
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 2:20 hod
Suroviny
- 20 g droždia
- 1 dcl mlieka
- 0,5 lyžičky cukru
- 420 g hladkej múky
- 240 ml kefíru
- 1 vajce
- 1 lyžička soli
- Olej
- Pri podávaní:
- 120 g kyslej smotany
- 120 g nastrúhaného syra
Postup prípravy
1. Krok
V teplom mlieku rozdrobíme droždie, posypeme cukrom a necháme vykysnúť.
2. Krok
Prelejeme do väčšej misy a prepracujeme s múkou, kefírom, rozšľahaným vajíčkom a soľou.
3. Krok
Vypracované cesto prikryjeme fóliou a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
4. Krok
Po vykysnutí cesta v chladničke z neho na pomúčenej pracovnej doske formujeme guľky veľkosti broskyne a rozťahujeme do kruhového tvaru, kým nie sú celkom tenké.
5. Krok
Vyprážame do zlatista na rozpálenom oleji a vyberieme na papierovú utierku.
6. Krok
Potreté kyslou smotanou, posypané strúhaným syrom, konzumované čerstvé. pred podávaním potrieme kyslou smotanou a posypeme nastrúhaným tvrdým syrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
570 videní