Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Parené buchty s vanilkovým krémom a makom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mega krtkova torta 1.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.nosalty.hu
  • Kusov: 12
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Buchty:
  • 1 dcl mlieka
  • 15 g čerstvého droždia
  • 2 lyžice cukru
  • 300 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 10 g masla
  • slivkový lekvár
  • Vanilkový krém:
  • 6 žĺtkov
  • 6 dcl mlieka
  • 3 lyžice cukru
  • 1 vanilkový struk
  • Na posypanie:
  • 2 lyžice mletého maku
  • 2 lyžice práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme lyžicu-dve cukru, čím sa proces ešte lepšie naštartuje.

2. Krok

Medzitým si do misy preosejeme múku, čím sa cesto ešte viac prevzdušní. V strede urobíme jamku, vlejeme vykysnutý kvások, rozpustené maslo, môže byť aj olej, a jedno vajce, štipku soli tak spracujeme ručne alebo najskôr strojom, potom ručne.

3. Krok

Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť.

4. Krok

Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme tak na 0,5 cm nožom alebo radielkom Nakrájajte na 10 x 10 štvorce ...

5. Krok

Do každého štvorca dáme lyžičku lekváru a zabalíme do gule (knedle ) buchty.

6. Krok

Vo veľkom hrnci priveďte do varu vodu, položte na ňu naparovaciu nádobu alebo sitko a duste pod pokrievkou asi 10 až 15 minút. Môžete použiť aj čínsky parník vyrobený z bambusu.

7. Krok

Krém : Vaječné žĺtky sa dobre premiešajú s mliekom a cukrom v stredne kovovej alebo žiaruvzdornej sklenenej miske, potom nad parou, šľahaním miešame až vznikne jemný krém. Pridajte semienka z vyškrabaného vanilkového struku. Keď je krém prevarený a hustý odstavíme.

8. Krok

Keď je všetko hotové, polejeme buchtičky omáčkou (alebo rozpusteným maslom), posypeme mletým makom s práškovým cukrom a podávame.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

497 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.