Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Palacinky 12 x inak

Palacinky.png
13
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
reklama:

Skvelé nápady na prípravu vášho obľúbeného jedla..

Ťažko sa nájde odporca tejto pochúťky , či už v radoch detí alebo dospelých..

Na prekvapenia nie je nikdy neskoro, tak vyčarujte zakaždým inú palacinkovú bombu.

Palacinky 600 × 400 px.png
canva

Základné cesto na palacinky

3 vajcia rozšľaháme.

V mise zmiešame štipku soli a 250 g hladkej múky, postupne pridávame rozšľahané vajcia a 500 ml mlieka.

Vyšľahané cesto necháme 30 minút odpočívať.

Na panvici rozpálime maslo alebo olej a pečieme tenké palacinky, ktoré udržiavame v teple.

Aby boli nadýchanejšie, žĺtky môžeme vyšľahať samo   statne a na záver do cesta vtrieť tuhý sneh z bielkov. 

Palacinky2 600 × 400 px.png

1 . Sladká veža

Sezónne ovocie roztlačíme vidličkou a vymiešame s práškovým cukrom.

Zmesou potrieme palacinky, navrstvíme ich na seba a povrch ozdobíme šľahačkou a ovocím.

Namiesto čerstvého ovocia môžeme použiť aj džem alebo pripravíme slanú plnku (so syrom, šunkou, zeleninou…..)

Palacinky3 600 × 400 px.png
canva

2. Na francúzsky spôsob

Do palacinkového cesta primiešame ešte tekuté vlažné maslo a rovnako na masle upečieme veľmi tenké

palacinky (crépes).

Pred podávaním ich pokvapkáme pomarančovým likérom alebo šťavou.

Palacinky4 600 × 400 px.png
canva

3. Závarka do polievky

Do cesta pridáme nasekané bylinky a väčšiu štipku soli, na oleji opečieme palacinky a necháme ich vychladnúť.

Vychladnuté palacinky zrolujeme, pokrájame na rovnako veľké kúsky a vkladáme priamo do tanierov s horúcou polievkou

4. Exotika

Do cesta prisypeme kokosové vločky a na masle upečieme tenké palacinky.

Na masle jemne opečieme kolieska banánov, kúsky ananásu, pridáme med a zmes na vrstvíme na jednotlivé palacinky.

Palacinky4 600 × 400 px 1.png
www.canva.com

5. Ako pizza

Na oleji upečieme hrubšie palacinky. Prenesieme ich na plech.

Na každú poukladáme plátky paradajok, olivy a nakrájanú šunku, podľa chuti plátky mozzarelly alebo iného syra.

Na záver každú palacinku posypeme oreganom, soľou, korením a zapečieme v rúre.

Vegan600 × 400 px.png
www.canva.com

6. Pre ve.ge.tariánov

Nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme na oleji, pridáme nakrájané šampiňóny a podusíme.

K šampiňónom vlejeme šľahačkovú smotanu alebo smotanu na varenie, zahustíme múkou a prevaríme.

Medzitým upečieme palacinky, naplníme ich šampiňónovou zmesou, preložíme a posypeme petržlenovou vňaťou.

Asia600 × 400 px.png
www.canva.com

7. S príchuťou Ázie

Na panvici opražíme nastrúhanú mrkvu, cukrový hrášok a na kolieska nakrájanú zelenú cibuľku.

Pridáme sójovú omáčku, korenie na čínu a krátko ešte opekáme.

Zmes navrstvíme na polovicu každej palacinky, preložíme ako kapsu a podávame.

Tvaroh600 × 400 px.png
www.canva.com

8. Plnené tvarohovým krémom

Na masle alebo oleji upečieme tenké palacinky.

Smotanový tvaroh vymiešame s vanilínovým cukrom a marhuľovým lekvárom.

Krém natrieme na palacinky, zrolujeme a posypeme práškovým cukrom.

9. S hráškom

Na olej nalejeme vždy naberačku cesta, ešte do tekutej masy vysypeme asi 1 až 2 PL sterilizovaného alebo mrazeného hrášku a palacinky dopečieme.

Ako prílohu podávame paradajkovú omáčku.

Pre milovníkov mäsa pridáme spolu s hráškom aj nakrájanú šunku alebo klobásu.

Mesce600 × 400 px.png
www.canva.com

10. Chutné mešce

Na plnku si nakrájame červenú papriku, zelenú cibuľku a opečieme ich na oleji.

Ochutíme soľou, korením a červenou paprikou.

Medzitým si upečieme palacinky, steblá pažítky ponoríme na moment do horúcej vody.

Na každú palacinku dáme lyžicu plnky, okraje zdvihneme do mešca a previažeme steblom pažítky.

Ako prílohu podávame smotanovú omáčku s bylinkami

Tortilla600 × 400 px.png
www.canva.com

11. Zatočená ako tortilla

Hotové vychladené palacinky obložíme šalátom rukola (prípadne listovým), tenkými plátkami slaniny

nakrájaným jablkom a polejeme jogurtovým dresingom (jogurt, bylinky, soľ, korenie, citrónová šťava, cesnak).

Každú palacinku stočíme, šikmo prekrojíme a môžeme podávať.

Keď ich zabalíme do alobalu alebo desiatového papiera, sú vhodné aj na cesty alebo piknik.

Zapekane600 × 400 px.png
www.canva.com

12. Základ do nákypu

Upečieme palacinky. Pripravíme si hustú omáčku z mletého mäsa, nakrájanej cibule, paradajok a cukety.

Do nákypovej formy striedavo vrstvíme palacinky a omáčku, povrch posypeme nastrúhaným syrom a zapečieme.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.