- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Hrozienkový perník – liaty
Hrozienkový perník – liaty
reklama:
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
reklama:
Suroviny
- 2 vajcia
- 1 kypriaci prášok do perníka
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1/2 hrnčeka práškového cukru
- 2 hrnčeky mlieka
- 1/2 hrnčeka oleja
- 2 lyžice džemu
- mletá škorica
- 1 lyžička jedlej sódy
- 2 lyžice hrozienok
- 2 lyžice mandlí
- tuk a múka na plech
reklama:
Postup prípravy
1. Krok
Múku , cukor , vajcia , mlieko , škoricu , , prášok do perníka, sódu džem a olej zmiešame v mise. Pridáme hrozienka a všetko nalejeme na vopred vymazaný a múkou vysypaný plech. Povrch ozdobíme , nasekanými mandľami , alebo mandľovými lupienkami.. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C 40 minút.
reklama:
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
308 videní