Huspenina
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 3:0 hod
- Hotové Za: 3:10 hod
Suroviny
- 2 bravčové nožičky
- 1 bravčové koleno
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 5 zrniek celého čierneho korenia
- 2 strúčiky cesnaku
- ocot
- mleté čierne korenie
- na kolieska pokrájaná cibuľa
Postup prípravy
1. Krok
Očistené bravčové nožičky a koleno dáme do väčšieho hrnca zalejeme vodou asi 2 cm nad suroviny a privedieme do varu.. Pridáme očistenú mrkvu, cibuľu , celé korenie 1 1/2 lyžičky soli. Miernym varom varíme asi 3 hodiny. Potom podľa chuti dosolíme.. Mäso vyberieme , vykostíme , pokrájame na kúsky a rozdelíme do misiek.. Zalejeme precedeným vývarom, ochutíme roztlčeným cesnakom a na chladnom mieste necháme stuhnúť. Pred podávaním posypeme mletým čiernym korením, mletou paprikou , pokrájanou cibuľou a octom..
Do huspeniny môžete pridať aj bravčové kože , a podľa chutia aj inú zeleninu..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
358 videní