- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jahodové bomboloni
Jahodové bomboloni
- Kusov: 40
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- Na šišky:
- 500 g hladkej múky
- 3 vajcia
- 20 g čerstvého droždia
- 100 g cukru
- 90 g masla
- 1 lyžica citrónovej kôry
- 150 - 200 ml teplého mlieka
- olej na vyprážanie
- práškový cukor na posypanie
- Plnka:
- 500 g jahôd
- 300 g práškového cukru
- 5 g pektínu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Droždie rozpustite v 50 ml teplého mlieka, pridajte lyžičku cukru a lyžicu múky, nechajte 15 minút nakysnúť. Preosejeme múku, pridáme cukor, vajce, kôru a 100-150 ml mlieka (koľko cesto vezme), a mäkké maslo dobre premiešame. Vymiesime elastické cesto.. Cesto zvinieme do gule, vložíme do dobre pomúčenej misy, prikryjeme utierkou a necháme hodinu a pol na teplom mieste.
2. Krok
Keď cesto vykysne, dáme ho na dosku poprášenú múkou, rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a pohárom vykrajujeme kolieska, necháme 30-45 minút vykysnúť – šišky by sa mali zväčšiť 2-krát. Tie potom vyprážame v dostatočnom množstve oleja dozlatista..
3. Krok
Na plnenie rozmixujte jahody mixérom, vložte do hrnca s hrubým dnom, pridajte cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu. Znížte teplotu na minimum, pridajte citrónovú šťavu a pokračujte vo varení 15 minút, pričom zbierajte penu. Pridajte pektín a varte ďalších 10 minút, nechajte vychladnúť a zhustnúť.. Pomocou striekačky naplňte šišky plnkou a na vrch posypte práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
262 videní