Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jahodové bomboloni

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jahodove bomboloni 600 × 400 px.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 40
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • Na šišky:
  • 500 g hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 20 g čerstvého droždia
  • 100 g cukru
  • 90 g masla
  • 1 lyžica citrónovej kôry
  • 150 - 200 ml teplého mlieka
  • olej na vyprážanie
  • práškový cukor na posypanie
  • Plnka:
  • 500 g jahôd
  • 300 g práškového cukru
  • 5 g pektínu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Droždie rozpustite v 50 ml teplého mlieka, pridajte lyžičku cukru a lyžicu múky, nechajte 15 minút nakysnúť. Preosejeme múku, pridáme cukor, vajce, kôru a 100-150 ml mlieka (koľko cesto vezme), a mäkké maslo dobre premiešame. Vymiesime elastické cesto.. Cesto zvinieme do gule, vložíme do dobre pomúčenej misy, prikryjeme utierkou a necháme hodinu a pol na teplom mieste.

2. Krok

Keď cesto vykysne, dáme ho na dosku poprášenú múkou, rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a pohárom vykrajujeme kolieska, necháme 30-45 minút vykysnúť – šišky by sa mali zväčšiť 2-krát. Tie potom vyprážame v dostatočnom množstve oleja dozlatista..

3. Krok

Na plnenie rozmixujte jahody mixérom, vložte do hrnca s hrubým dnom, pridajte cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu. Znížte teplotu na minimum, pridajte citrónovú šťavu a pokračujte vo varení 15 minút, pričom zbierajte penu. Pridajte pektín a varte ďalších 10 minút, nechajte vychladnúť a zhustnúť.. Pomocou striekačky naplňte šišky plnkou a na vrch posypte práškovým cukrom.

reklama:
Jahodove bomboloni 600 × 400 px grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

262 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.