- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčové na šampiňónoch
Bravčové na šampiňónoch
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 4 plátky bravčovej panenky alebo karé
- soľ a mleté čierne korenie
- 6 lyžíc olivového oleja
- 2 lyžice masla
- 1 cibuľa
- 500 g šampiňónov
- 1 dcl suchého bieleho vína
- 3 dcl smotany na varenie
- muškátový oriešok
- petržlenová vňať
Postup prípravy
1. Krok
Umyté mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a orestujeme na 3 PL olivového oleja. Nakoniec ich všetky vyberieme a odložíme bokom. Do zvyšného tuku pridáme maslo, zvyšný olivový olej a orestujeme na ňom očistenú, na kocky nakrájanú cibuľu a očistené, pokrájané huby.
2. Krok
Podlejeme vínom a na prudkom ohni dusíme 5 minút. Potom pridajte smotanu, znova priveďte do varu a na miernom ohni povarte 3 minúty. Dochutíme trochou soli, korenia a čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom. Nakoniec pridáme plátky mäsa a povaríme ešte 2 minúty. Podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2391 videní