- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Tekvicový prívarok s kuracím gulášom
Tekvicový prívarok s kuracím gulášom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Prívarok:
- 1 cibuľa
- 1 lyžica masti (oleja)
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 dcl smotany na varenie
- 600 g nastrúhanej tekvice
- 1 vetvička kôpru
- na kurací guláš:
- 1 cibuľa
- 1 lyžica masti (oleja)
- 1 paprika
- 1 paradajka
- 350 g kuracích pŕs
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Na prípravu tekvicového prívarku speníme na rozohriatom tuku ošúpanú a nakrájanú cibuľu. Keď je sklovitá, pridajte múku a rýchlo premiešajte, aby sa nepripálila. Pridáme tekvicu a nasekaný kôpor. Podlejeme trochou vody, dochutíme soľou a varíme, kým tekvica nezmäkne. Potom pridáme smotanu na varenie.. Ak sa vám nezdá dostatočne hustá, môžete ju zahustiť ešte zátrepkou.. ( 1 lyžica hladkej múky a trochu mlieka.) Ak chcete môžete ochutiť prívarok , trochou octu , a so štipkou cukru..
2. Krok
Na guláš z kuracích pŕs si nakrájame cibuľu na drobno a podusíme na rozohriatom tuku. Pridáme nakrájanú papriku a nakrájané paradajky a pár minút spolu podusíme. Nakoniec pridáme kuracie prsia nakrájané na malé kocky a opečieme dobiela. Odstavíme z ohňa, posypeme červenou paprikou a vrátime na oheň. Dochutíme soľou, korením, zalejeme asi 1-1,5 dl vody a varíme do mäkka. Podávame spolu s tekvicovým prívarkom.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1668 videní