- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jahodové blondie
Jahodové blondie
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 230 g masla izbovej teploty
- 170 g práškového cukru
- 1 vajce
- 0,6 dcl citrónovej šťavy
- 310 g polohrubej múky
- 0,5 lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
- 150 g čerstvých jahôd
- Na polevu:
- 120 g práškového cukru
- 2 jahody
- 1 lyžička citrónovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Múku zmiešame s práškom do pečiva a soľou. Odložíme bokom. Maslo vymiešame s cukrom do krémova, pridáme vajíčko. Vmiešame citrónovú šťavu. Vmiešame múčnu zmes – vznikne veľmi tuhé cesto – a potom ju uhladíme do formy s rozmermi 22 x 22 cm. Rúru predhrejeme na 180°C , potom do nej vložíme plech a pečieme 30-35 minút, kým okraje nezačnú hnednúť. Urobte si test špáradlom, ale neprepečte! Necháme úplne vychladnúť.
2. Krok
Na polevu rozmixujeme jahody na kašu, zmiešame s citrónovou šťavou a práškovým cukrom. Ak je príliš suchá, pridajte viac citrónovej šťavy. Nalejte na koláč a rozotrite do hladka, potom po pár minútach odležania nakrájajte na kocky a podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
616 videní