Langoš
- Kusov: 15
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 1 dcl mlieka
- 220 ml vody
- 20 g čerstvého droždia
- 1 lyžička cukru
- 9 g soli
- 5 dcl oleja
Postup prípravy
1. Krok
Droždie zmiešame s cukrom, lyžičkou múky a zalejeme vlažným mliekom. Za desať minút bude pripravené. Múku preosejeme do misy, pridáme soľ, droždie a vodu. Cesto dôkladne vymiesime, kým nebude hladké a lesklé. Je to dôležité, pretože sa pri natiahnutí potom neroztrhne. Prikryte ho , a nechajte asi hodinu na teplom mieste kysnúť..
2. Krok
Cesto nakrájajte na rovnaké kúsky, vytvarujte d guliek a nechajte 10 minút odpočívať. Olej necháme rozohriať, a keď je horúci, začneme naolejovanými rukami naťahovať cesto, aby sa nelepilo na ruky. Opečte z oboch strán do zlatista.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
980 videní