- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Broskyňový koláč s mrveničkou
Broskyňový koláč s mrveničkou
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 200 g masla
- 250 g hladkej múky
- 150 g nasekaných vlašských orechov
- štipka soli
- 250 g práškového cukru
- 750 g broskýň alebo nektariniek
Postup prípravy
1. Krok
Rozpustite maslo a nechajte ho vychladnúť. Múku zmiešame s mletými orechmi, soľou a kryštálovým cukrom. Pridáme rozpustené maslo a spracujeme na drobeničku. Dve tretiny vzniknutého cesta natlačíme do tortovej formy s priemerom 26 cm. Broskyne umyjeme, prekrojíme na polovice a odstránime jadierka.
2. Krok
Potom ich poukladajte do formy, nadrobte na vrch zvyšné cesto a posypte 2 lyžicami cukru. Koláč pečieme v spodnej časti rúry predhriatej na 200°C 25-35 minút, potom ho vyberieme a necháme vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
657 videní