- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Hruškové suflé
Hruškové suflé
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 75 g tmavej čokolády
- 50 g hladkej múky + na formičky
- 1 lyžička kakaa
- 3 vajcia
- 50 g mäkkého masla + formičky
- 50 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 4 menšie hrušky
Postup prípravy
1. Krok
Čokoládu nasekajte a rozpustite v malom hrnci nad horúcou vodou a nechajte mierne vychladnúť. Múku a kakao preosejeme do misy. Oddeľte vajcia. Maslo vymiešame s cukrom a rozpustenou čokoládou do peny.
2. Krok
Do čokoládovej zmesi pridajte po jednom žĺtky. Bielky vyšľaháme s vanilkovým cukrom a štipkou soli, kým sa nevytvoria tuhé špičky. Do čokoládovej hmoty striedavo pridávame bielkovú penu a múčnu zmes. Umyté hrušky ošúpeme, odrežeme spodok a zbavíme ich jadrovníka.
3. Krok
Pripravené cesto dáme lyžicou do vymastených a múkou vysypaných ohňovzdorných misiek, potom do každej vtlačíme 1 hrušku. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C 20-25 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
347 videní