- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
- Kusov: 26
- Porcií: 26
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- Plnka:
- 300 g mletých vlašských orechov
- 180 g cukru
- štipka mletej škorice
- nastrúhaná kôra z jedného citróna
- nastrúhaná kôra z jedného pomaranča
- 160 ml vody
- 3 - 4 lyžice strúhanky
- Cesto :
- 150 ml mlieka
- 80 g práškového cukru
- 18 g droždia
- 110 g masla
- 60 g masti
- 1 žĺtok
- 450 g hladkej múky
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Na plnku vložte ingrediencie do hrnca a niekoľko minút dobre povarte, potom nechajte vychladnúť. Na cesto zmiešame mlieko s lyžicou práškového cukru a droždím. V mise zmiešame maslo a tuk so zvyšným práškovým cukrom, potom vmiešame žĺtok. Môžete pridať múku, soľ a droždie.
2. Krok
Vymiesime cesto (ak sa nám zdá príliš mäkké, zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minút do chladničky), potom ho rozdelíme na 26 rovnakých kúskov a z každého vytvarujeme malú guľku. Vyvaľkáme ich do mierne oválneho tvaru a po jednom okraji položíme lyžičku plnky vytvarovanú do valca. Zvinieme, trochu pošúľame a uložíme do tvaru podkovičky. Keď máme všetky rožky hotové, dáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme žĺtkom a necháme 1-1,5 hodiny odpočívať. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 175°C 12-14 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
941 videní