- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cesto
- Ideálne medové cesto
Ideálne medové cesto
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 5min
- Hotové Za: 25min
Suroviny
- 50 g medu
- 250 g hladkej múky
- 50 g masla
- 100 g cukor
- 1 vajce
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Do panvice s nepriľnavým dnom dáme kvalitné maslo, kvetový med a pridáme soľ, kryštálový cukor. Ak chcete, môžete pridať pár štipiek vanilkového cukru alebo mletej škorice.
2. Krok
Roztopte na minimálnom ohni asi 5-7 minút, kým hmota mierne nezhnedne. Netreba dlho hmotu variť, pretože sa rýchlo pripáli. Pridajte sódu. Vďaka nej začne celá hmota peniť, a oheň vypnite. Pridajte trochu múky a premiešajte. Najprv pridajte múku, pretože ak do horúcej hmoty pridáte vajíčko, okamžite sa zrazí. Potom zašľaháme kuracie vajce a ihneď ho vmiešame do zmesi metličkou alebo silikónovou stierkou. Potom znova vmiešame zvyšok múky. Cesto bude lepkavé, ale presne ako má byť. Zakryte ho potravinovou fóliou a vložte do chladničky. Cesto dáme do chladničky na cca 1 hodinu, akurát zhustne.
3. Krok
Po uplynutí určeného času cesto opatrne položte na pracovnú dosku a vygúľajte. Dobre drží tvar a ľahko sa s ním pracuje. Pri rozvaľkaní nezabudnite poprášiť pracovnú plochu múkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
932 videní