- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Medvedie labky
Medvedie labky
- Kusov: 30
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- 3 šálky polohrubej múky
- 1/4 prášku do pečiva
- 1 šálka práškového cukru
- 2 šálky mletých vlašských orechov
- 1 šálka bravčovej masti
- 1 vajce
- 1- 2 lyžice medu
- 1 vanilkový cukor
- Práškový cukor na obaľovanie
Postup prípravy
1. Krok
Pomleté vlašské orechy zmiešame s múkou, práškom do pečiva a cukrom. Do stredu urobíme priehlbinu, do ktorej dáme vajíčko, med, zmäknutý tuk a vanilkový cukor, potom vymiesime cesto a necháme asi pol hodiny odpočívať na chladnom mieste.
2. Krok
Plechové formičky (formy v tvare medvedích labiek) vymastíme bravčovou masťou, vysypeme múkou a naplníme pripraveným cestom, nie však po vrch a jemne pritlačíme, aby bol odtlačok formy výraznejší. Naplnené formičky dáme na plech a pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút, kým cesto nie je zlatohnedé.
3. Krok
Ešte horúce labky vyberieme z formy a obalíme v práškovom cukre. Na meranie množstva ingrediencií v tomto recepte použite 200 ml šálku.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
629 videní