- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 750 g kyslej kapusty
- 3 lyžice oleja
- 1 cibuľa
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 350 g mletého bravčového mäsa
- soľ a mleté čierne korenie
- 100 g ryže guľatej Mánya
- 150 g údenej klobásy
- 100 g údeného mäsa
- 300 g kyslej smotany
Postup prípravy
1. Krok
Kapustu vložíte do sitka a ak sa vám zdá príliš slaná alebo kyslá, umyte ju. Potom dôkladne scedíme, opečieme na 1 lyžici rozohriateho oleja.
2. Krok
Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a v ďalšej panvici na zvyšnom rozohriatom oleji podusíme. Vmiešame červenú papriku, pridáme mleté mäso, potom soľ, korenie a restujeme. ryžu guľatu Mánya uvaríme do mäkka v 150 ml vriacej osolenej vody 18 minút, potom ju zmiešame s mletým mäsom.
3. Krok
Polovicu kapusty rozložíme do ohňovzdornej misy, rozložíme na ňu ryžu guľatu Mánya s mletým mäsom, navrch kolieska klobásky, posypeme na kocky nakrájanou slaninou, alebo údeným mäsom a prikryjeme zvyšnou kapustou.
4. Krok
Vrch potrieme kyslou smotanou, posypeme trochou červenej papriky a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na cca 30 minút. Hotová je keď sa na povrchu vytvorí hnedá kôrka.. Koložvársku kapustu môžeme podávať s čerstvou kyslou smotanou!
Priemerné hodnotenie receptu
(2.3 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1883 videní